Keramičke pločice od glaziranog porcelana

Pločice od fine keramike – glačanog porcelana proizvedene su korišćenjem izuzetno čistih, odabranih sirovina. podvrgnute najnaprednijoj ekstrakciji i tehnikama sortiranja; one se dobijaju proizvodnim ciklusom koji je sličan onom kod jednom pečenih pločica.

Rezultirajući proizvod je “ porcelanska fina keramika vrhunskog kvaliteta”, dobijena mlevenjem sirovine na vlažno, delimičnim sušenjem putem raspršivanja, skladištenjem u silosu radi omogućavanja homogenizacije svojstava i na kraju presovanjem vrlo efikasnim hidrauličnim presama do specifičnih pritisaka koji prelaze 500 kg/cm2. Zahvaljujući njihovoj niskoj poroznosti, ove pločice su otporne na mraz i klasifikovane su da pripadaju BIa GL klasi prema Evropskom Standardu UNI EN 14411 koji zahteva apsorpciju vode ≤0.5%.

Glazirani porcelan
Quadra Line d.o.o. – Glazirani porcelan

Što se tiče otpornosti na habanje, to zavisi od tipa glazure (glačanja) i može se promeniti prema pozicijama). Rezultati modula preloma u skladu sa UNI EN ISO 10545-4 bolji su od 50 N/mm2, dok je zahtevana vrednost 35 N/mm2. Naša glačana fina keramika može se dobiti u okviru široke lepeze veličina i završnih obrada.

Saveti za postavljanje

Mada se naše glačane porcelanske pločice mogu postavljati korišćenjem tradicionalnih cementnih maltera savetujemo lepkove koji se koriste za postavljanje podnih pločica velikih veličina (uvek napolju). Što se tiče zidnih pločica, preporučuje se sistem širenja u dva sloja za savršeno vlaženje zadnjeg dela ploćice. Brzim uranjanjem svake pločice u vodu pre postavljanja izbegava se rizik od prašine na površini zadnjeg dela pločice, koji bi sprelčio savršeno prijanjanje. Nikad ne vlažite pločice kada koristite vinil, lepkove od akrilne smole ili lepak na bazi dvokomponentnog organskog rastvora.

Keramičke pločice - glazirani porcelan
Quadra Line d.o.o. – Keramičke pločice – glazirani porcelan

Savetuje se da se ugrade odgovarajući skupljajući – pregibni spojevi kod postavljanja velikih podova: spojeve nikada ne treba stavljati u razmaku više of 4-5 linearnih metara odvojeno od unutrašnjeg dela i 3 linearna metra odvojeno od spoljašnjeg dela. Konačno, uvek se savetuje da se proveri da jako obojeni proizvodi za fugovanje ne pravi probleme ostavljajući mrlje na površini crepova koje ćemo kasnije teško odstraniti.

Izvršite proveru pre nego počnete da fugujete i kontaktirajte naše tehničko odeljenje za specifičan savet koji će vam biti od pomoći, uključujući i to kada treba postavljati pločice u neobičnim situacijama ili specijalnim ambjentalnim uslovima.

Quadra Line - reklama u časopisu

Quadra Line d.o.o.

QUADRA LINE d.o.o.
Vojvođanska 1, 21000 Novi Sad, Srbija
T: +381 21 66 17 131
quadraline@gmail.comwww.quadraline.rs

Prethodni tekstPločice za uređenje bašte, balkona, trema, terase
Sledeći tekstSISAL – ekološki materijal jedinstvenog izgleda