Teme: tehnologija

Armiranje

Tehnologija betona i potrebna povezana istraživanja

U poslednjih sedamdesetak godina, značajne promene su se desile u pogledu tipa i svojstva betona i njegovih sastavnih materijala. Posle Drugog svetskog rata do...
Tepisi u trendu

Tepisoni od biomaterijala

Proizvođači podnih materijala su poslednjih godina prihvatili održivost poboljšavajući proizvodne procese, i razvijajući nove. Standardne sintetičke sirovine koje se koriste u industriji podova zamenjene su...
Vodootporna podna obloga

Nova kolekcija vodootpornih laminatnih podova

Hidroizolacija laminata je moguća i bez upotrebe dodatnih premaza. Quick Step se prvi odazvao na ovaj izazov i uspeo. Prednosti inovativne tehnologije podova, i stopostotnom vodootpornošću, Quick Step podovi sprečavaju prodiranje vode iz spojnica poda.

Mašine za čišćenje podova

Tehnologije održavanja podova

Kompanija Tennant nudi opremu za čišćenje i najnoviju inovativnu tehnologiju za efikasno čišćenje tvrdih podova i tepiha. Tennant je posvećen svojoj industriji i održavanju mašina za pranje, kao i inovativnim rešenjima za čišćenje koji će pružiti mogućnost korisnicima da stvore čistiji, sigurniji i  zdraviji svet.

Enterijer trpezarije

Očuvanje prirodnih resursa kroz kreativni inženjering

Zeleni podovi su podovi koji su održivi, ekološki, od recikliranog su materijala, ostavljaju malo ugljen-dioksida ili imaju nizak sadržaj isparljivih organskih jedinjenja. Postoje različiti „zeleni" stepeni kada se govori o različitim vrstama podova.

Moderan pod od zakrivljenih dasaka

Linije debla na vašem podu

Život nije prava linija. Kompanija Bolefloor proizvodi podove koji se sastoje od zakrivljenih dasaka nastalih tokom njihovog rezanja praćenjem prirodnih linije debla.

Elektronski pod

Elektronski sportski podovi

Elektronski pod teretane može promeniti svoje karakteristike i potrebe prema različitim sportovima u samo jednim klikom dugmeta. Veoma jaka LED svetla su smeštena ispod ojačane staklene površine koja se može koristiti za tenis, rukomet, odbojku, košarku i badminton. A nije neverovatno da se nađu i u privatnim domovima.

Mikrocementni podovi

Microtek tehnologija lepka namenjenog za prirodni kamen

Prirodni kamen je osetljiv prilikom postavljanja, s toga treba voditi računa o svim segmentima ugradnje. Prema zahtevima modernih gradilišta razvijen je MICROTEK lepak za prirodni kamen za podove.

Reciklaža gume za komercijalne podove

EKO površine komercijanih podova od reciklirane gume

EKO površine komercijanih podova od reciklirane gume nude raznovrsnu paletu podnih obrazaca koju čini poseban dizajn koji ne utiče loše po okolinu. Ove površine nude arhitektama i dizajnerima beskrajne mogućnosti stvaranja personalizovanog dizajna na tržištu. Svi proizvodi su sertifikovani kako bi se kvalifikovali za upotrebu u školama visokih performansi i poslovnih zgrada.

Moderan enterijer kupatila

Inovativne keramičke ideje

Keramika je napravljena od čvrstih i neorganskih materijala koje ne sadrže metal. Oblikovana keramika se peče na određenoj temperaturi od oko 1000  ͦC kako bi dobila na čvrstini. Sagorevanjem delova koji postoje u keramičkim materijalima rezultuje se jedinstvena jedinica koja je čvršća od drugih materijala koji se koriste kao obloga: teraco, kamene pločice itd.

Zorka Keramika je svoju ponudu pored digitalnom tehnologijom osvežila i sa dve serije keramičkih pločica MARBLE i ARABESCATA

„Potreba“ u svetu keramičkih pločica

Dekorisanje pločica na tradicionalni način, štampanjem putem valjaka ili sita je uvek bio najproblematičnija faza u procesu proizvodnje. To je dugotrajan proces u kom je potrebno da se uspostave mnogi obrasci I parametri koji rezultiraju na kraju ograničenjima u dizajnu ali I dimezijama. Klasičan proces štampe takođe ograničava mogućnosti za dizajniranje i ograničava proces na ponavljanje otiska, što dovodi u pitanje realističnost npr. efekat prirodnog kamena.

Pročitajte još :