Innovative World – Korak napred u dizajnu Decking-a

Znajući koliko je važno da se pri inicijalnoj investiciji u privatni ili javni objekat, odaberu kvalitetni a samim tim i dugovečni materijali, predstavljamo vam podne obloge za spoljašnju upotrebu koje zadovoljavaju najviše EU standarde.

Značaj kvaliteta u smislu izdržljivosti i dugovečnosti obloga za eksterijer se umogome pokaže već nakon prve godine upotrebe. Kako je trend današnjice korišćenje prirodnih materijala koji su tehnološki unapređeni, veliku porast u upotrebi zabeležilo je termo tretirano drvo. Termičkom obradom se umogome doprinosi poboljšanju karakteristika drveta, po nekim procenama čak i 25 puta! Pod dejstvom visoke temperature vitoperenost, bubrenje i utezanje drveta se smanjuje za 50%, dok je dimenzionalna stabilnost povećana za 5-15 puta.

Sa svim predstavljenim prednostima termo drvo se uveliko koristi za oblaganje tremova, terasa, dečijih igrališta, bašti, bazena, za oblaganje fasada…

Kombinacija termo tretiranog bora presvučenog tekstilnom oblogom
Foto: Innovative World

U osnovi, obe vrste obloga su bazirane na termotretiranom drvetu, no, svaka sa svojim dizajnerskim specificnostima zasigurno zavređuje pažnju svakog kome su kvalitet i estetski doživljaj bitne karakteristike u odabiru. Za izradu „Live Edge“ deckinga se se koristi jasen debljine 25 mm, a dužina lamela je od 500 do 3000 mm. Nakon tretmana vodenom parom na temperaturama od 160-220 stepeni, termo tretirani jasen poprima toplu – gotovo mrku – braon boju, karakterističnu za egzote, ali je cenovno daleko pristupačniji. Takođe, bitna odlika ove obloge je njena unikatnost. Naime, u samom procesu proizvodnje, lamele se ne seku pod pravom linijom, nego se zadržava originalni oblik (rast) drveta. Lamela se skenira i uklapa u slog sa odgovarajućim parnjakom. Same intervencije na uklapanju su minimalne.

Foto: Innovative World
Foto: Innovative World

Druga obloga namenjena upotrebi u eksterijeru jeste kombinacija termo tretiranog bora presvučenog tekstilnom oblogom velike otpornosti na atmosferilije, koja je pritom i UV otporna. Moguće ga je naruciti u formi deckinga gde su dimenzije 2000x98mm, ili u kasetnom obliku 300×300 i 300x600mm. Tekstilna obloga upotrebljena za impregnaciju drveta je izrađena od vinilnih vlakana koje su upredene i zavarene jedna sa drugom. Zahvaljujući toj karakteristici, obloga ima izgled prirodnog materijala, koja se vrlo jednostavno održava i koja je i na visokim temperaturama i dalje prijatna na dodir.

Biće nam zadovoljstvo da vam pružimo dalje informacije o ovim proizvodima.

www.innovative.rsInnovative World
Kablarska 5, 11000 Beograd
T. +381 11 40 71 758
M. +381 63 838 55 86
E. info@innovative.rs
W. www.innovative.rs

Prethodni tekstPrirodan građevinski materijal – Hidroizolacije na bitumenskoj bazi
Sledeći tekstMAGIC FLOOR d.o.o. – Vrhunski kvalitet proizvoda od drveta