Od starog do novog dekinga

Česti uzrok propadanja dekinga može da bude zanemarivanje. Preporučljivo je zameniti deking daske i ploče nakon osam godina intezivnog korišćenja. Uz redovno održavanje, deking će lako trajati dvostruko duže. Dobra vest je da većina oštećenog dekinga, može se „podmladiti” za mnogo manju cenu od cene zamene. Nakon nekoliko tehnika koje možete koristiti da bi obnovili stari deking i udahnuli mu novi život, takođe, one mogu pomoći u održavanju novog.

Deking je proizvod koji se sastoji od termo drveta koje služi za oblaganje podova u eksterijeru. Prirodna metoda za povećanje otpornosti na vlagu i štetočine i stabilnosti dimenzija jeste upotreba visoke temperature za termičku obradu drveta. Termo-tretirano drvo je ekološki proizvod, koji dobija još veću lepezu mogućnosti nego što to drvo kao takvo poseduje.

Zaštita površine

Kada su sve popravke odrađene i deking površina čista, vreme je da se primeni zaštitni finiš. Jasna i transparentna završnica je odlična za novo drvo, ali za starije deking površine, preporučuje se korišćenje polutransparentnih završnih slojeva.

Zamena ograde

Na kraju, kad je sve završeno, vrši se zamena ograde. Može se totalno promeniti materijal ograde. Na primer, popularna je ograda od fiberona, odnosno, plastičnog drveta obloženog vinil kompozitom. Na postojeći deking, fiberon pravi površinski nosač.