Održiva inovacija za dvorišnu upotrebu – WPC deking

U poslednje vreme sve više ljudi se opredeljuje za polaganje podnih obloga iz kmpozita drveta. WPC podne obloge su izazov podnim oblogama od drveta i istovremeno ih uspešno zamenjuju. Inovativni WPC deking je čvrst, izdržljiv i lak za održavanje.

Kompozitni materijal od kojeg se WPC deking sastoji je visokog kvaliteta. Skraćenica WPC označava drveno plstični kompozit. Ovaj materijal je napravljen od smeše polipropilena ili polietilena i drvnog brašna. Obloga je sastavljena iz 70% recikliranog drveta ili lako obnovljivog bambusa i 30% polimera. Drvo daje čvrstinu i stabilnost oblozi, dok je polimer vezivni element. Pored toga, drvo je jeftinije od plastike i ima manje termičko rastezanje.

WPC je stopostotno razgradiv. Materijal ima veliki potencijal, i iz godine u godinu se usavršuje primenom novih tehnologija proizvodnje. Drvena umetnost obuhvata inovativni kompozit koji imitira drvenu strukturu. Nema potrebe za bojenjem, iako je za prirodni ,,pokrivač”, odnosno sloj, potrebno i do par godina. WPC je material koji se sastoji iz kombinacije prirodnog drveta u obliku plastičnih formacija i otporan je na vlagu.

Za razliku od tradicionalnih drvenih podova, zbog visokog procenta neorganskih materija, deking se može prilagoditi bilo kom okruženju.

Primena

WPC deking se može primeniti bio gde na otvorenom. Sama instalacija je brza i jednostavna, sa sistemom na dugme. Ploče jednostavno povezane jedne sa drugima formiraju stabilnu površinu. Prisustvo WPC dekinga u vašem vrtu čini prostor i površinu modernom i privlačnom.

Prednosti

WPC ploče su bez pukotina, bez trunja (površina je kompaktna), ne trule (zahvaljujui dodatnim komponentama koje sprečavaju propadanje). Nije im potrebno održavanje i potpuno su neškodljivi za okolinu. Još jedna prednost WPC dekinga je u otporu na loše vremenske uslove. Postoje WPC proizvodi različitog dizajna i površinskih modifikacija koji nude za svakog ponešto.

WPC podna obloga za otvoren prostor je privlačan, siguran i trajan izbor.