Industrijski stil za vaš poslovni prostor, kuhinju ili čak kupatilo

Moderan izgled uz detalje tradicije. Luksuz i rustična arhitektura. Neobrađeni prirodni materijali sa izraženom teksturom, kombinovani sa najfinijim proizvodima mermera, keramike, granita i metala, oni su to što čini savršen sklad i efektan izgled industrijskog stila.

Poslednjih godina industrijski stil je sve popularniji.  Danas se sve više primenjuje, kako u poslovnim tako i u stambenim prostorima. Za ovakav stil najčešće se odlučuju oni koji svoj poslovni ili stambeni prostor rekonstruišu, renoviraju ili adaptiraju.

Enterijeri u industrijskom stilu su zapravo više stil života, nego opcija za uređenje.

industrijski stil
Foto: Noks / Industrijski stil se može primeniti u bilo kom prostoru, bez obzira da li je u pitanju dom ili poslovni prostor i bez obzira na budžet kojim raspolažete

Glavna karakteristika ovog stila je fokus na sirovim materijalima, koje ste najčešće viđali u različitim eksternim uslovima, a sada ih prenosimo na unutrašnje.

U 2020. godini i savremenom vremenu u kome se nalazimo manje je uvek više. Primena ovog pravila jedna je od vodećih i u ovom stilu. Minimalizam i minimalistički elementi su zapravo još jedna odlika industrijskog stila.

Bilo da uređujete vaš poslovni prostor ili prostorije u domu kao što su kupatilo ili kuhinja, ovaj stil traži minimum detalja i otvorene čiste površine, naročito podove.

Sve podne površine koje imate u prostoru koji uređujete, primenjujući ovaj stil, trebalo bi ostaviti slobodne, odnosno bez ikakvih tepiha, staza i sličnih podnih pokrivača. Kada to uradite treba da odaberete podne obloge kojima ćete vaš prostor obložiti. Pločice su pravi izbor kada je industrijski stil u pitanju. Keramika i granit su najčešći izbor i zaista su nepogrešivi. Linije i boje pločica trebaju biti odabrane u skladu sa odlikama ovog stila, a to znači što više pravih, ravnih ivica, hladnijih, čistih tonova i boja i zastupljenost sive, crne i bele boje.

industrijski stil
Foto: Noks / Pločice su pravi izbor kada je industrijski stil u pitanju

Minimalizam i prostor bez puno detalja ne znači da odustajete od komfora, naprotiv svedenost će upravo staviti fokus na komfor, čistoću i izuzetan izgled prostora.

Željeni stil se može primeniti na bilo koji prostor i tu ne postoje nikakva ograničenja. Industrijski stil je najpogodniji za kuhinju, kupatilo, a kod nas najviše primenjen u poslovnim prostorima kao što su kafići i restorani. Ovo ne znači da vaš dom ne možete biti celokupno dizajniran u ovom ili bilo kom drugom stilu.

Zašto odabrati industrijski stil?

  • industrijski dizajniran prostor pruža izuzetan komfor i udobnost izborom materijala i nameštaja koji pristaju ovom stilu;
  • boje koje su zastupljene su neutralne i lako se uklapaju uz dekor, nameštaj i sve što zamislite u prostoru;
  • minimalizam je glavna odlika industrijskog dizajna, a svetle boje deluju veoma pozitivno i relaksirajuće kada boravite u takvom prostoru. U isto vreme odišu luksuzom i toplinom tradicije i duhom starih vremena;
  • ekološki je značajan i poželjan, jer reciklira stare ili oštećene materijale, koji se mogu sjajno uklopiti i iskoristiti u industrijskom dizajniranju prostora;
  • glavni izbor materijala su prirodni materijali;
kupatilo
Foto: Noks / Industrijski stil je najpogodniji za kuhinju, kupatilo

Saveti za uređenje u industrijskom stilu

Koristite samo neutralne boje. Tamne boje ostavite za kraj ili ih upotrebite kao okvir za neku instalaciju u prostoru ili deo prostora koji želite da naglasite. Vidljivost betona ili stare cigle takođe su odličan izbor.

Podovi moraju biti najsvetlije boje. Najbolje popločajte belim keramičkim počicama. Ukoliko volite tamne boje ili ne želite da zaobiđete crnu, iskoristite je kao detalj, bilo da su u pitanju pločice ili ćete kao dekor uneti crni metal ili staklene elemente.

Prostor koji uređujete, bilo da je kupatilo, kuhinja, dnevna soba ili poslovni prostor, ostavite u otvorenom konceptu. Dobićete veći prostor, preglednost i širinu. Na takvom prostoru lako je kombinovati nameštaj i grupisati ga tako da dobijete nekoliko kutaka koji krase isti prostor.

Foto: Noks / Prostor koji uređujete, bilo da je kupatilo, kuhinja, dnevna soba ili poslovni prostor, ostavite u otvorenom konceptu

Kontrast je obavezan. Najbolji način da to postignete je kroz odabir materijala. Spajajte nespojivo. Drvo i metal. Novo i staro. U kupatilo montirajte tradicionalno dizajniranu metalnu kadu, ogledalo čeličnog ili gvozdenog okvira i kroz celo kupatilo neka budu vidljive vodovodne instalacije. Ključ je upravo u fabričkom izgledu, da ne prikrivate ono što svi žele da prikriju kao što su cevi, instalacije, metali…

Osvetljene je smerno, toplo i vrlo malo naglašeno. Različite lampe, sijalice i visilice mogu biti idealan izbor i dekor ovakvog dizajna.

Noks – saloni keramike
Cara Dušana 236, Beograd, Srbija 11080
011 3162928
info@noks.rs
www.noks.rs