Tekstilni kompozitni podovi

Kinetex tekstilna podloga

Tekstilni podovi su najčešća vrsta podova koja se upotrebljava u hotelima, kancelarijskim prostorima, stanovima, restoranima i prodajnim objektima. Dobra toplotna i zvučna izolacija, kao i širok spektar vlakna i dezena, pružaju korisnicima mogućnost da izaberu pravi tekstilni pod za svoj prostor.

Tekstilni podovi
Slika 2 – Tekstilni podovi

Tekstlni podovi koji se proizvode se u rolnama, koje su predviđene za upotrebu u hotelima, kazinima, bioskopskim i pozorišnim salama, restoranima.

Tekstilni pod u pločama svoju primenu pronalazi u kancelarijskim prostorima. Karakteriše ih jednostavna ugradnja, lako održavanje i jednostavna zamena pojedinih ploča.

Flotex u kancelarijama
Slika 3 – Flotex u kancelarijama

Kineteks su napredni tekstilni kompozitni podovi koji kombinuju meka površinu podne obloge sa performansama i karakteristikama čvrstih površina poda.

Stvorena kao jedinstvena podna obloga, Kineteks se postavlja u maloprodaji, zdravstvu, obrazovanju i dr. Kineteks nudi smanjeni uticaj na životnu sredinu u poređenju sa tradicionalnim.
Ključ visokih performansi tekstilnog kompozitnog poda leži u njegovoj instalaciji. Svaki sloj, kada se koristi zajedno, stvara prilagodljivu, laganu, meku površinu podnog dizajna sa paralelnim kvalitetima drugačijim od čvrste površine.

Flotex

Flotex je specijalna vrsta tekstilnog poda, izrađean jedinstvenom „Flocking“ tehnologijom. Izuzetno je visoke gustine vlakna, sa mogućnošću održavanja poput glatkih podova.

Flotex je specijalna vrsta tekstilnog poda
Slika 4 – Flotex je specijalna vrsta tekstilnog poda

Visoka tehnologija tekstila

Najlon skuplja prašinu i alergene koji se nalaze svuda u vazduhu. 70 miliona fibrila na m2 donose ekstremnu trajnost i otpornost površine. Floteks ploče sadrže oko 22 odsto recikliranoog materijala.

Aerodrom u Singapuru Brintons
Slika 5 – Aerodrom u Singapuru Brintons

Prethodni tekstPriprema i postavljanje zemljanog poda
Sledeći tekstOdrživi podovi od plute