Impertek – svetska savršenost u rešenju uzdignutih podova

100% Made in Italy
Predstvaljamo držače za konstrukciju podignutih podova

Želite da sredite baštu, napravite novu terasu ili verandu, ili možda čak i bazen u dvorištu? Uz Impertek je sve to mnogo jednostavnije.

Porodična kompanija Impertek osnovana 1985. godine u blizini Venecije ima rešenje za sve vrste spoljašnjih uzdignutih podova, bilo da se radi o ulazima u supermarkete, na krovovima, ili open space kancelarijama, kafićima, restoranima, itd. Tu su i izuzetna rešenja za terase, deo oko bazena, pešačke zone na krovovima, visećim baštama i gradskim površinama.

Svestran i kompletan sistem sertifikovanog kvaliteta za proizvodnju i projektovanje Made in Italy za definitivno rešavanje svih problema spoljašnjeg poda lako i bez razbijanja.

Impertek / držači za konstrukciju podignutih podova
Foto: Impertek / držači za konstrukciju podignutih podova

Kompanija postoji 35 godina i širi kvalitet na globalnom tržištu. Milioni prodatih Impertek držača širom sveta garancija su poverenja, performansi i prilagodljivosti na različite klimatske uslove. Impertek je svetska referentna tačka u postavljanju spoljašnjih uzdignutih podova.

Konstantno kontrolisanje kvaliteta osnovnih materijala, kao i gotovog proizvoda, ističu Impertek držače u ovom segmentu. Projektovanje i proizvodnja inovativnom tehnologijom, ekološki orijentisana i namenjena novoj građevini, restrukturiranju i restauriranju, što predstavlja nediskutabilnu prednost u postavljanju i kvalitetu gotovog poda. Mogu da se koriste sa različitim tipovima podova – drvo, keramika, deking, cementne ploče, mermer i kamen.

PREDNOSTI Impertek držača za izdignute podove

Ono što izdvaja Impertek držače jeste brzina i jednostavnost postavljanja, dovođenje na nulu eventualnih oštećenja na nepromočivosti podloge, realna lakoća sklopa i olakšanje / rasterećenje konačnog poda. Osim toga, eliminišu padove koji su prisutni na osnovi tj. podlozi, omogućavaju normalan protok vode, postavljanje kablova i instalaciju ispod uzdignutog poda. S obzirom na dobru ventilaciju, drvenim podovima omogućavaju duži vek trajanja.

Impertek držači daju mogućnost milimetarskoj regulaciji konačne visine poda, izjednačenje poda sa različitim visinama, lakoj inspekciji i održavanju podloge bez demoliranja i razbijanja, redukovanja prenosa buke, povećanja termičke izolacije, instalacije hidro i termo sistema ispod gotovog poda.

Impertek / držači za konstrukciju podignutih podova
Foto: Impertek / držači za konstrukciju podignutih podova

Mogu da se postavljaju na gotovo sve spoljne površine bez demoliranja, direktno bez dodatnog sistema nepromočivosti (izolacije) podloge, direktno na termičku izolaciju u slučaju invertiranih krovova, kao i na cementne površine. Impertek držač ponaša se kao termički izolalor, smanjuje buku i upija pokrete.

Ovaj proizvod važi i za ekološki jer koristi industrijske reciklirane kontrolisane plastike koje se mogu ponovo reciklirati. Impertek držači dozvoljavaju najbolji odabir na osnovu tipa poda za postavljanje bez obzira da li je to drvo, deking, keramika, mermer ili granit.

PODELA držača za izdignute podove

Kompletna ponuda držača ide od fiksnih koji se koriste da pokriju minimalne visine i kada karakteristike terase ne dozvoljavaju veće visine, npr. kada je prag vrata mnogo nizak. Zatim sledi podela po kategorijama, a to su niski drzači minimart, neverovatna porodica martinetto držača, držači balance i moćni megamart predstavljaju kompletnu gamu podesivih držača.

Impertek držači, Balance kategorija
Foto: Impertek / Raspon nivelisanja držača

Raspon nivelisanja držača kod balance kategorije je od 10 do 1020 mm visine, strukturirani za stalnu milimetarsku regulaciju i nosivost do 1000 kg po komadu. Glave drzača autoleveling/balance dozvoljavaju korekciju pada do 5% na ukupnoj površini. Kod fiksnh drzača raspon podizanja je od 3 do 15 mm. Nosivost je od 400 do 1000 kg po komadu. Temperature koje podnose držači su od -40 °C do +75 °C.

Sa novim rail sistemom, tj. aluminijumskim lajsnama, danas je moguće postavljanje različitih formata keramike od najkraćih do najdužih, kao kod dekinga. Nove glave držača koje su meke i sigurne sa protivkliznom površinom, omogućavaju laku instalaciju aluminijumskih lajsni, te je moguće postaviti keramiku veće dužine, odnosno u bilo kom formatu. Ovaj sistem se dosta koristi i kod postavljanja drveta i dekinga.

Impertek držači daju mogućnost milimetarskoj regulaciji konačne visine poda
Foto: Impertek / držači za konstrukciju podignutih podova

Zahvaljujući detaljnim serijama glava držača za pločice i deking, sistemom dodataka i regulatora pada, sa smanjenom serijom proizvoda moguće je realizovati uzdignuti pod od nekoliko milimetara ili terase više od metra, uzdignuti pod sa dekingom usred bašte ili deo oko bazena u kamenu.

logo impertek

IMPERTEK Srl
Via Po 507, 30022 Ceggia-Venezia, Italy
T. +39 0421 322 525
www.impertek.com

Zastupnik za Srbiju – kancelarija:
Filipa Višnjića 17A, 21000 Novi Sad
gitadespotov@gmail.com

Prethodni tekstUlaganje u obnovljive izvore energije – SEE ENERGY – Connect & Supply II 2020
Sledeći tekstTrend i luksuz svima dostupan – granit