Proizvodi za profesionalno podopolaganje

Thomsit, brend sektora Adhezivi kompanije Henkel, nudi izuzetno raznovrstan portfolio proizvoda, osmišljenih u cilju zadovoljavanja svih profesionalnih potreba u građevinarstvu. Još od 1876. godine Henkel koristi inovativne i napredne tehnologije, konstantno ulažući u dalji razvoj i prilagođavanje željama kupaca. A ono na šta je kompanija posebno ponosna jeste maksimalan uspeh u ispunjavanju strogih ekoloških standarda.

Pored znanja i iskustva, za ozbiljne građevinske radove, potreban je i adekvatan, kvalitetan i savremen asortiman proizvoda. Stoga, fokusirajući se na podopolaganje i koristeći moderan pristup, Henkel i Thomsit nude čitav spektar pažljivo usklađenih proizvoda, sistema i usluga za parketare i profesionalne podopolagače. Inovativna rešenja namenjena izradi ravnih podova uključuju širok dijapazon lepkova, nivelišućih masa, osnovnih premaza i pratećih proizvoda za sve tipove primena u profesionalnom podopolaganju.

Nesporno je da udobnost i dojam prostora u velikoj meri zavise i od izbora i kvaliteta podne obloge, stoga je veoma važno da je pod dobro postavljen i da pruža sigurnost i pouzdanost u dugoročnom periodu. Kako bi omogućili pouzdanu ugradnju podnih obloga, potrebno je da podloga bude dobro pripremljena. Zato Thomsit nudi široki spektar visoko kvalitetnih proizvoda za prajmerisanje, nivelisanje i popunjavanje pukotina i sanaciju podloge. Istovremeno, nudi i raznovrstan asortiman lepkova za sve vrste podnih obloga npr. PVC, guma, tekstil, parket, prirodni linoleum, pluta, itd.

Neke od njih bilo bi dobro i posebno naglasiti, a to su:

Osnovni premazi koji služe za pripremanje površine za nanošenje samonivelišućih masa ili lepkova. Među njima su Thomsit R 777 i R 766, kao i noviteti Thomsit R 790 dvokomponentni cementni premaz i Thomsit R 740 brzosušeći jednokomponentni poliuretanski premaz koji zadržava vlagu do 4%.

Samonivelišuće mase koje većinu posla oko izravnanja poda obavljaju same, jer su retke pa se lako razlivaju. Postoji nekoliko vrsta, a to su: Thomsit DH+ koji se može naneti u sloju debljine 3 do 30 milimetara; Thomsit DX i Thomsit DD+ 0,5 do 10 milimetara; dok Thomsit DA služi za izravnavanje podloge od 2 do 10 milimetara. Novitet u asortimanu samonivelišućih masa je Thomsit XXL masa koja služi za izravnavanje podloge od 0,5mm do 20mm. I koja se odlikuje izuzetnim kvalitetom, visokom čvrstoćom i idealna je za podloge sa velikim opterećenjima.

Specijalni lepkovi za tekstilne i PVC podloge u koje spadaju elektroprovodni lepak za PVC i gumu Thomsit K 112; protivklizni lepak za samoležeće ploče T 425; kao i kontaktni lepak K 172.

Univerzalni lepkovi za tekstilne i PVC podloge koji se koriste za lepljenje tekstilnih podnih obloga, parketa, linoleuma, gumenih i drugih podnih obloga. Tu se ubrajaju UK 400 univerzalni lepak, kao i specijalni disperzioni lepak K 188E.

• Reparacioni materijali za popravljanje pukotina i ostalih oštećenja na betonskim i drugim podlogama čine reparacioni malter Thomsit RS 88 i reparacione smole Thomsit R 726 i R 727.

Lepkovi za parket u čijem asortimanu se nalazi visoko kvalitetan dvokomponentni, poliuretanski lepak za parket Thomsit P 625. Može se smatrati najpouzdanijim i najkvalitetnijim lepkom za višeslojan parket, laminat, bambus i masivni parket preko 45cm, zahvaljujući velikoj vezivnoj moći, brzom sušenju i tome što ne sadrži rastvarač. Takođe kvalitetom se ističe i jednokomponentni lepak za masivni i gotovi parket Thomsit P 685 jake trajne snage vezivanja, visoke elastičnosti, zasnovan na FlexTec™ tehnologiji koja čini proizvod jednostavnom za upotrebu i bez vode i rastvarača.

Potreba za Thomsit proizvodima u stvari je vrlo jasna i jednostavna. Primera radi, kako učiniti ravnim pod koji je još pri izradi napravljen krivim? Iako se prilikom izlivanja betona puno pažnje posvećuje postizanju kompaktne i ravne površine, ovi napori su unapred osuđeni na neuspeh jer se beton već prilikom sušenja i sazrevanja deformiše u manjoj ili većoj meri. Upravo ovakvim problemima bavi se Henkelova linija proizvoda Thomsit, te se njihove samonivelišuće mase na veoma jednostavan način hvataju u koštac sa tim problemom, uz dodatnu prednost vrlo sličnog postupka korišćenja svih proizvoda iz te linije.

Istorija duga 100 godina pokazuje da se na Henkelov brend Thomsit savremeni građevinski stručnjaci mogu u potpunosti osloniti i da se kvalitetu njegovih proizvoda definitivno može verovati. Poverujte i Vi.

Henkel Srbija d.o.o.

Prethodni tekstKako izabrati podnu oblogu za dečiju sobu
Sledeći tekstX-Bond Lepak vrhunskih performansi