Najbolja podloga za LVT

U ovom članku ćemo predstaviti najbolju vrstu podloge za podove od luksuznih vinil ploča (LVT). Takođe ćemo razmotriti teme kao što su posledice korišćenja suboptimalnih tipova podloge za LVT podove.

Podloga se ne koristi uvek sa ovom vrstom podnih obloga i ponekad LVT podovi dolaze sa ugrađenom podlogom. Ako želite da kupite podlogu za LVT pod, najbolji tip je onaj koji je na bazi pene. Međutim, postoje i druge opcije.

Najbolja podloga za LVT
Najbolja podloga za LVT / foto: amazon.com

Podloga otporna na sunčevu toplotu je idealna ako je vaš pod izložen visokim temperaturama i fleksibilan. Dostupna je i zvučna izolacija LVT podloge. 

LVT podovi su, zapravo, u prevodu luksuzne vinil ploče, eng. – luxury vinyl tiles. Oni su modularne ploče heterogenog PVC-a, koje karakteriše luksuzni dizajn, uklopljen u globalne trendove u industriji podnih obloga.

Neki proizvodi za vinilne podove su posebno prilagođeni fleksibilnim podovima, dok su drugi dizajnirani za krute podove, a neki se mogu koristiti i za jedno i za drugo.

U većini slučajeva, opšta podloga od pene može se koristiti za LVT pod zbog svojih mogućnosti smanjenja buke, izdržljivosti i sposobnosti zaštite od vlage. Takođe nudi odličnu toplotnu izolaciju.

Ako ne instalirate odgovarajuću podlogu za LVT, vaš pod može biti izloženiji oštećenjima, kao i da vaša podloga ima smanjen životni vek u poređenju sa podlogom na bazi pene ako bi se instalirala.