Hladan kamen-tople teksture

Oponašajući naslagano kamenje koje možemo videti u prirodi, kuća Canterbury Road Residence sastoji se od tri strukture koje pružaju osećaj da leže naslonjene jedna na drugoj, ostavljući prolaz između nastalih praznina.

Otirači od kamenaModeran australijski dom viktorijanskog stila, dizajniran je od stane b.e architecture studija i sastoji se od monohromatskog kamena lave, sa grubim površinama koje pružaju strukturi tonalne teksture. Reflektujući prozori postavljeni su uvučeno naspram eksterijerne fasade kreirane od kamena, pružajući blistav, solidan izgled nalik monolitnom kamenu.

Uprkos velikoj blizini ulice i ostalih komšijskih građevina, ova reflektujuća stakla nude preko potrebnu privatnost vlasnicima kuće. Imanje na kome je ona smeštena možda poseduje manjak prostora, ali su arhitekte uspele to da nadomeste sađenjem drveća duž staza i dobrim veštinama pejzažne arhitekture.

Kamena lava upotrebljena je i za enterijer, kao i za eksterijer
Foto: Kamen lave upotrebljena je i za enterijer, kao i za eksterijer

Tople teksture se nastavljaju u enterijeru, posebno u kuhinjskom delu, sa tamnim drvenim elementima i tamno sivim mermernim radnim površinama. Unutrašnjost još krase i veoma lepe spiralne stepenice koje su kreirane radi dramatičnog izgleda zajedno sa njihovim kružnim svetlarnikom koji reflektuje uvijenu konstrukciju stepenica. Vođen direktorima Broderikom Elijem, Džonatanom i Adrejom Pivom, tim B.E Architecture studija predstavlja mlad, dinamičan i multikulturni kolektiv, sa širokim opsegom ličnih iteresa i specijalnosti. Članovi firme sarađuju veoma blisko sa svojim klijentima, građevinskim firmama i samostalnim izvođačima radova kako bi osigurali da njihovi projekti izraze klijente za koje su kreirani i da sve što je njima potrebno bude na pravom mestu.

Spiralne stepenice koje dodaju dramatiku
Foto: Spiralne stepenice sa kružnim svetlarnikom

Dizajneri ovog studija su veoma tihi po prirodi, ali veoma snažni u stvaranju odgovora koji su dosledni svom okruženju, sa velikom pažnjom koju posvećuju materijalima koji osiguravaju da projekat kao takav, tokom vremena nastavi da se poboljšava.

Izvor: mojenterijer.rs