Elisini tepisi u Vašem prostoru

Tepih je veoma važan deo svakog enterijera. Predstavlja deo culture življenja – modus vivendi. – oličenje je kreativnosti: emocionalne i umetničke. Najčešće se koriste u kućama i stanovima, na podovima ili zidovima. Elisa Strozyk stvara tepihe sa zanimljivim šarama izrađenim od malih trouglova. Način na koji su tepisi savijeni je sasvim cool.

Potencijal drvenog tepiha je u njegovoj fleksibilnosti
Slika 2 – Potencijal drvenog tepiha je u njegovoj fleksibilnosti

U „drvene tepihe“ prenosi se potpuno novi taktilni doživljaj.
Navikli smo da doživljavamo drvo kao čvrsti materijal; znamo kakav je osećaj hodanja preko drvenih podova. Ono što nije uobičajeno, jeste doživljaj drvene površine koja se može manipulisati dodirom.

Kolekcija drvenih tepiha

Potencijal „drvenog tepiha“ jeste u njegovoj fleksibilnosti. Može se lako obmotati i transportovati.

Tepih je veoma važan deo svakog enterijera
Slika 3 – Tepih je veoma važan deo svakog enterijera

Drveni tepisi su trodimenzionalni tepisi napravljeni od drveta. Oni su upravo sve ono što ne možete očekivati od jednog tepiha – prostorna kompozicija koja definiše atmosferu Vaše sobe. Mogu se lako premestiti i transportovati.

U drvene tepihe prenosi se potpuno novi taktilni doživljaj
Slika 4 – U drvene tepihe prenosi se potpuno novi taktilni doživljaj

Iako se nazivaju tepisima, nisu naenjeni da se koriste u redovnoj i standardnoj upotrebi, jer nemaju iste karakteristike  kao što je uobičajeno.

Danas živimo u svetu virtuelnih slika i kulture boja, oglašavanja, televizije.. Drveni tekstil uvodi novo taktilno čulo i emotivnu vrednost. Navikli smo na drvo kao jedinstven, tvrđi materijal, međutim, sada ima totalno drugačaiji doživljaj, koji se može manipulisati dodirom.

Dozajniranje fleksibilnog drveta obuhvata njegovu dekonstrukciju na deliće, koji su prikačeni na tekstilnu bazu. Drvo se potom seče, a pločice se komponuju u tekstilnu površinu.