Efekti različitih obrada drveta

Parket Lamar

Drvo je prirodan i nezamenljiv materijal u stvaranju prostornih vrednosti. Zbog specifične lepote i strukture, a zavisno od načina obrade,površina drveta kod Lamar troslojnih parketa se može prilagoditi bilo kom stilu uređenja. Određenom obradom, postižu se efekti glatkih, valovitih, reljefnih ili starih površina parketa. Na taj način ističe se tekstura drveta, a prirodna lepota dolazi do izražaja.

Brušen
parket

Brušenje je proces u finalnoj obradi drveta kojom skidamo sitne čestice sa površine drveta zbog postizanja glatke površine.Osnovni zadatak brušenja je poboljšanje površine drveta do granice koja će omogućiti nanošenje laka, boje i ulja.

Četkan

parket
Foto: Lamar parketi / Četkan parket

Četkanje je posebana obrada parketa kojom se posebnim četkama iščetkavaju, uklanjaju mekani delovi drveta. Na ovaj način naglašava se struktura drveta, odnosno ističu se godovi i prirodnost drveta.Četkanje oživljava drvene površine, a nakon nanošenja boja , ulja i/ili lakova tekstura drveta je još naglašenija.

Ručno hoblovan

parket
Foto: Lamar parketi / Ručno hoblovan parket

Ručno hoblovanie je posebna tehnika kojom se pomoću alata postiže starinski izgled drveta.Podseća na „reljefnu” obradu drveta čija se tekstura i istorija mogu osetiti pod prstima. Ovakav način površinske obrade se obično kombinuje sa rustičnim izgledom drveta kako bi se dodatno naglasila njegova prirodna lepota.

Ručno rađen

parket
Foto: Lamar parketi / Ručno rađen parket

Inspirisani tradicionalnim tehnikama za obradu drveta a negujući strast prema autentičnom i kreativnom, razvili smo atraktivnu tehniku, koja predstavlja pravu inovaciju za površinsku obradu drveta. Površinska obrada drveta obavlja se se kroz rad zanatlija uz ručnu obradu, bojenje i uljenje svake daske LAMAR parketa.

lamar

LAMAR flooring d.o.o.
Bulevar Oslobođenja 18c
11000 Beograd, Srbija
Tel: +381 (0) 11 36 90 247
Mob: +381 (0) 63 303 506
Mail: office@lamarflooring.com
www.lamar-parket.com

Prethodni tekstŠta je termotretirano drvo?
Sledeći tekstVrhunski podni sistemi za javne garaže