Dvoslojni parketi velikih dimenzija

Rustik kvalitet ima tehničke karakteristike kao nezavršen pod, sa efektima čvorova što odaje znake vremena i šarm poda koji proizvodi sugestivno utisak istrošenosti, pohabanosti vremenom – vrlo interesantno za stvaranje atmosfere prošlih vremena i izaziva nostalgiju. Dvoslojni parket velikih dimenzija je proizvod visokog kvaliteta obrade dobijen u proizvodnji na mašinama najnovije generacije proizvođača WEINIG iz Nemačke. Dvoslojni parket velikih dimenzija sastoji se iz dva sloja: gornjeg i donjeg sloja. Gornji sloj parketa je od najkalitetnijeg tvrdog drveta kao što je hrast, jasen, grab i bukva.

Podloga, odnosno donji sloj je multipleks, sedmoslojni, debljine 10 mm čiji se slojevi unakrsno lepe. Gornji i donji sloj se lepe vinilnim lepkovima koji imaju visoku otpornost na vlagu i presuju se na specijalnim mašinama – presama. Nakon presovanja parket se ostavlja da odstoji oko 48 sati u nameri da se stabilizuje. Nakon toga sledi faza kalibriranja, odnosno finalizacija proizvodnje elemenata parketa na preciznu meru sa perom i žljebom (muški i ženski deo) na sve četiri strane, kao i faza finog brušenja. Ovaj parket je kompaktan i izrađen od čvrstog materijala, „ne radi“ nakon postavljanja na podlogu i onemogućeno je tzv. „rasušivanje“ parketa.

Preporučuje se za poslovne i stambene prostore i isključivo za prostorije koje imaju podno grejanje.

Postavljanje dvoslojnog masivnog parketa velikih dimenzija na betonsku podlogu vrši se tako što se prvo nanosi prajmer, premaz, prvi film koji pokupi prašinu sa betona i prodire u dubinu betona, nakon toga učvršćuje beton zbog njegove poroznosti i predstavlja podlogu i vezu za beton i lepak. Za lepljenje ovih parketa koriste se dvokomponentni lepkovi. Dimenzije: Debljina: 14 mm Širina: 80-200 mm Dužina: 600-2200 mm Kvalitet: I klasa – 3 strane čiste bez defekta BIS klasa – I klasa, s tim što su dozvoljeni čvorići 5-8 mm, bez beljike i bez poprskalih granula RUSTIK klasa – dozvoljeni čvorovi 3-4 cm, ali zdravi i kompaktni i dozvoljena je beljika ali malo bez srca.

ARTINJAN d.o.o.