Central garden – Stambena oaza u centru grada

Izgrađena je prva faza ovog objekta na kojem je učestvovao i VARMONT doo sa ugradnjom REHAU wpc-a. Ugrađena je kolekcija REHAU NATRURO koju karakteriše dvostrana završna obrada, a gornji sloj je urađen u imitaciji drveta.

Decking by Varmont

Central Garden je novoizgrađeni stambeno-poslovni blok u samom centru Beograda. Predviđeno je da se isključivo u ovom bloku, za razliku od svih ostalih u Beogradu, nalaze zelene površine, prostori za igru dece i pešačke staze.

WPC deking Central Garden - Beograd
Central Garden – Beograd

Takođe je predviđeno visoko i nisko zelenilo, parkovski mobilijar (klupe, žardinjere…). Izgrađena je prva faza objekta u kom sa ponosom možemo da istaknemo da je učestvovao i Varmont doo.

Posebno izdvajamo pešačke staze obložene REHAU WPC (WoodPlasticPolymer) materijalom. Na ovom projektu korišćen je novi tip REHAU podne obloge NATURO. Njega karakteriše dvostrana obrada a posebno strana koja imitira podove prirodnog drveta.

U pitanju je šuplji profol dimenzija: širine 169mm, debljine 23mm, dužine 4000mm i 6000mm a dostupan je u tri boje Terra-tamno siva, Tasso-tamno smeđa i Pino-svetlo smeđa.

Pešačke staze obložene REHAU WPC materijalom
Pešačke staze obložene REHAU WPC materijalom

Korišćenjem WPC deka u kombinaciji sa behaton pločama manjeg formata kao na ovom projektu postignuta je specifična ritmika koja diskretno naglašava pojedine delove staza. Na taj način ističu se vijugave staze obložene dekingom.

Po završetku poslednje faze ovoga projekta, sam Central Garden predstavljaće pravu oazu prirodnog, mirnog i prijatnog okruženja ne samo za stanare ovoga kvarta, nego i za ostale stanovnike u samom centru grada.

Ovaj objekat se i vizuelno i estetski izdvaja u odnosu na postojeće u užem i širem delu grada. Posebno ako uzmemo u obzir da je na ovoj površini pre izgradnje ovoga bloka postojala fabrika „IKL“. Ovaj projekat predstavlja pravi primer kako jedna industrijska zona može da se pretvori u humanu-stambenu oazu. Sa ponosom ističemo da je VARMONT doo deo ovog jedinstvenog projekta.

VARMONT doo

Izložbeni salon:
Pančićeva 10, 11 000 Beograd, Srbija
+381 11 292 80 06 • +381 11 292 80 55
aleksandar@varmont.co.rswww.varmont.co.rs