Sportske podne obloge za spoljašnju primenu

Proleće je na pragu i pitanje je trenutka kada će nam oživeti dečija igrališta, ali i sportske podne obloge. Istina, nije redak slučaj da vidimo nestrpljive momke kako u zimskom ambijentu, na obližnjem terenu igraju košarku. Bože moj, pa mi smo sportska nacija. Mada, krajnje je vreme da se manemo teorije o nebeskom narodu i malo više pažnje posvetimo odgovornom ponašanju i bezbednosti u sportu.

Kada je profesionalni sport u pitanju, situacija je drugačija. Strogo se vodi računa o poštovanju pravila uređenja sportskih terena. Posebno velika pažnja posvećena je uređenju podnih obloga, kako bi se obezbedili uslovi za sigurno i nesmetano bavljenje sportom. Danas, kada su spoljašnje sportske podne obloge u pitanju, imamo odgovarajuće varijante koje zadovoljavaju nesmetano i sigurno bavljenje sportom pod vedrim nebom.

Reciklirana guma za sportske podne obloge

Reciklirana guma dobija se ekološkim procesom proizvodnje od ostataka guma automobila. Njena osnovna prednost jeste što je u pitanju prirodni materijal, koji je potpuno bezbedan i netoksičan za korišćenje.

Poseduje sertifikate za kvalitet i sigurnost, a kada su sportske obloge u pitanju, zadovoljava visoke kriterijume i pravila sportskih federacija. Kao takva, reciklirana guma je veoma tražena i veoma zastupljena u izradi sportskih podova.

Reciklirani granulat se lepi na betonsku ili asfaltnu podlogu ručno ili odgovarajućim mašinama, a potom se premazuje određenom količinom polipropilena ili akrilnog namaza na bazi vode.

Ono što je veoma bitno prilikom izlivanja ovog poda jeste da teren, osnova na koju se postavlja podloga, mora biti dobro pripremljen. Pod tim se posebno misli na nivelisanje osnove, da teren bude bez rupa, neravnina i oštećenja. U protivnom guma će pratiti sam izgled, ispravljati nesavršenosti i stvoriti teren pun neravnina, što je, složićete se, posebno nedopustivo kod ove vrste podova.

POLIPROPILENSKE PLOČE za sportske podne obloge

Nove tehnologije omogućile su stvaranje materijala koji zadovoljavaju visoke kriterijume sportskih asocijacija i pruža sve one osobine koje jedan sportski pod na otvorenom mora da poseduje. Takav proizvod su polipropilenske ploče, koje zajedno sa određenim aditivima i dodacima, stvaraju jednu kvalitetnu, dugoročnu podnu oblogu koja se veoma lako i brzo montira i održava.

Polipropilenske ploče su veoma otporne na spoljašnje, atmosferske prilike, ali i na veliki pritisak i habanje, čime omogućavaju sigurno i dugoročno korišćenje. Kao jedna od glavnih prednosti jeste što ove ploče omogućavaju odvođenje vode kroz različite rupice i sisteme koji se nalaze na površini poda. Na taj način pod je uvek suv, ne kliže se i uvek spreman i siguran za korišćenje. Sa druge strane, ovakav pod povređivanje i ozlede svodi na minimum.

VREME JE SPORTA

Spoljašnje sportske podne obloge stvorile su uslove da se profesionalni sport podigne na viši nivo, da se postižu bolji rezultati i da kvalitet dođe do izražaja. Konačno. Mada, pored podova, svi mi zajedno moramo dati svoj doprinos da fer-plej ponovo zauzme svoje mesto u sportu. Vreme je da postavimo čvrstu i dugoročnu osnovu sportskim dešavanjima.

Prethodni tekstPrednosti WPC dekinga
Sledeći tekstDRVOPRODEX – CRÈME DE LA CRÈME