DOMOTEX 2017 (14 -17. januar)  – Globalni barometar trendova za industriju podnih obloga

DOMOTEX koji se održava od 14. do 17. januara 2017. godine u Hanoveru ponovo će služiti kao epicentar svih stvari koje se tiču podnih obloga. Kao vodeći svetski sajam u industriji tepiha i podnih obloga, ova izložba prikazuje inovacije i trendove koji daju ton predstojećoj sezoni.

Hanover/Nemačka. Sudeći prema dostiglim prijavama, organizatori sajma očekuju izuzetno dinamičnu i visoko internacionalnu manifestaciju. Oko 1.350 izlagača iz preko 60 zemalja predstaviće se u januaru u Hanoveru. “Mnoga preduzeća su ulagala u svoj nastup na Domotex-u 2017 kroz veće štandove što potvrđuje značaj koji sajam ima za razvoj globalnog tržišta tepiha i podnih obloga”, izjavio je Dr. Andreas Gruchow, član predsedništva kompanije Deutsche Messe.

DOMOTEX 2017 (14 -17. januar)
DOMOTEX 2017 (14 -17. januar)

Inovacije na Domotex-u

DOMOTEX se jače nego ikad fokusira na inovativne trendove u industriji sa svojom novom platformom za mlade dizajnere “Young Designer Trends Table”. Ovaj novi format sajma karakterišu prezentacije mladih dizajnera iz Nemačke, Francuske, Velike Britanije, Holandije i Turske, koji će otkriti najnovije velike trendove. Svoje četvrto izdanje na Domotex-u 2017 doživeće i specijalna izložba u okviru sajma, Innovations@DOMOTEX, žarište inovacija i ključna atrakcija za posetioce koji se ovde mogu upoznati sa najaktuelnijim proizvodima.

Velika “imena” na sajmu

Kao i prethodnih godina, dizajneri i arhitekte visokog kalibra govoriće o arhitektonskim trendovima i dešavanjima gde podovi igraju ključnu ulogu. Poznati svertski dizajner Alfredo Häberli biće specijalan gost na sajmu Domotex na kome će podeliti svoje iskustvo sa publikom i pružiti im dodatnu inspiraciju. Njegova svestranost kreće se od projektovanja nameštaja, lampi i aksesoara do osmišljavanja enterijera prodavnica, restorana i hotela. Dizajner je isto tako često u svojoj bogatoj karijeri pokazivao i svoju ekspertizu u oblasti podnih obloga.

Raznovrstna ponuda proizvoda i materijala u 12 izložbenih hala

Sa stručnom publikom iz sveta maloprodaje i veleprodaje, arhitekture, enterijera, zanatstva i sektora nameštaja i pokućstva, ponuda sajma Domotex kreće se od tekstila i elastičnih podnih obloga do ručno i mašinski rađenih tepiha, parketa, laminata, spoljašnjih podnih obloga, kao i ugradnih tehnologija. Srce sajma Domotex ostaju ručno rađeni tepisi, koji nikako nisu passé, već više elemenat dizajna koji jednoj sobi daje prepoznatljiv karakter. Tako će u hali 17 inovativni dizajneri iz celog sveta predstaviti svoje raskošne kreacije tepiha. Tržišni lideri iz svih gore pomenutih kategorija predstaviće se na sajmu. A pored Nemačke, kao domaćina, veliku prisutnost po broju izlagača imaće i Turska, Belgija, Indija, Kina, Iran, Holandija, a slede ih Italija, Egipat i SAD.

DOMOTEX 2017 (14 -17. januar)
Elastische Bodenbeläge, Quick-Step, Halle 6, Stand F44

Kontakt za dalje informacije:
Katharina Siebert
Tel.: +49 511 89-31028
E-mail: katharina.siebert@messe.de

Ostala saopštenja i fotografije mogu se pronaći na adresi: www.domotex.de/pressservice