Ceresit u inovativnom pakovanju – brend koji postavlja standarde

U fabrici Ceresit u Inđiji je početkom 2013. godine pokrenut novi projekat. U pitanju je novi paletizer, Ceresit Stretch hood, potpuno nov način pakovanja paleta. Ovom inovacijom, vrednom 60 miliona dinara, smanjena je mogućnost deformacije palete i proizvoda pri transportu i obezbeđeno je sigurnije skladištenje paleta napolju.

Nov način pakovanja paleta pokrenut je početkom 2013. godine i od tada sve što izađe iz fabrike, od naših proizvoda, na paleti pakuje se na taj način. Nov način pakovanja paleta podrazumeva unapređenje procesa u tehnološkom smislu i uvođenje inovacija u pakovanje proizvoda što doprinosi sigurnijem transportu proizvoda koji su sada i bolje složeni na samoj paleti. Samim tim se i maloprodajama i potrošačima osigurava kvalitet i zadovoljstvo Ceresit proizvodima.

Ceresit fabrika u Inđiji
Ceresit fabrika u Inđiji / foto: Henkel Srbija d.o.o.

Sektor Adehzivi Tehnologije u kompaniji Henkel Srbija kontinuirano ulaže u proizvodni proces kako bi na što bolji način zadovoljio potrebe maloprodaja kojima to ide u prilog zbog svih prednosti novog pakovanja. Dobri partnerski odnosi su veoma važni i zato se trudimo da ulažemo u njih. Investicija koju je Ceresit namenio razvoju tehnološkog unapređenja procesa pakovanja vredna je 60 miliona dinara.

Ovim se inovacijama između ostalog doprinelo većoj sigurnosti na radu, smanjenju fizičkog napora koji ovaj proces iziskuje, smanjena je i mogućnost od požara ali i troškovi održavanja mašina. Prednosti koje ovakav način pakovanja  pruža su svakako bolja zaštita proizvoda i pakovanja u svim vremenskim uslovima. Iz tog razloga maloprodajama se pruža mogućnost skladištenja paleta napolju onda kada je ograničen skladišteni prostor. Takođe, pruža se veća sigurnost paleta pri skladištenju u smislu kompaktnosti i hermetičkog zatvaranja, a opet nudi savršena vizuelna preglednost.

Folije koje se koriste su najvišeg kvaliteta i garantuju zaštitu od vlage, toplote i fizičkog oštećenja, pritom su transparentne i omogućavaju jasan pregled sadržaja palete.

Na tržištu Srbije se ova tehnologija pakovanja još uvek nije ustoličila te u tom pogledu kompanija Henkel Srbija i brend Ceresit ukazuju na nove, više standarde proizvodnje. Maloprodaje će prve primetiti razliku između Stretch Hood Paleta i klasičnih pakovanja koja konkurenti na tržištu i dalje koriste.

Kompanija Henkel je društveno odgovorna kompanija te je i ovoga puta uzeta u obzir ekološki momenat pri unapređenju sigurnosti na radu, ulaganjem u tehnologiju i ljude. Kadrovi koji rade na poslovima pakovanja proći će adekvatnu obuku za primenu novih mašina u organizaciji kompanije, čime se inoviraju i aktualizuju njihova znanja i veštine.

Novi sistem pakovanja ispunjava ekološke zahteve, obezbeđuje minimalne troškove pakovanja uz maksimalnu zaštitu proizvoda, vrlo je fleksibilan u odnosu na veličine proizvoda, lako se održava, vodootporan je, ne lepi se za proizvode, a sam proces pakovanja je ubrzan, štedi energiju i smanjuje rizik pojave požara. Uz to, smanjeni su i troškovi održavanja mašina.

Henkel, sa vodećim brendovima i tehnologijama, posluje širom sveta u tri oblasti: Detergenti i kućna hemija, Beaty care i Adhezivi Tehnologije. Kompanija Henkel osnovana je 1876. godine, a danas je lider na potrošačkom i industrijskom tržištu, sa poznatim brendovima kao što su Persil, Schwarzkopf i Loctite. Henkel zapošljava oko 47.000 ljudi, a u fiskalnoj 2011. godini ostvario je prodaju od 15,61 milijardi evra i operativni profit od 2,03 milijarde evra. Henkelove prioritetne akcije su izlistane u nemačkom indeksu DAX.

HENKEL Srbija d.o.o.