Abrazivna sredstva za podnu negu i održavanje


Održavanje vinil podova

Treba izbegavati detardžente i sapune jačeg hemijskog sastava na vašim vinil podnim oblogama. Takođe, treba izbegavati i lamelaste i sjajne proizvode, vosak za pod, amonijak i beljenje. Za tretman na licu mesta, koristi se razblaženi rastvor vode za uklanjanje mrlja. Neophodno je da se uvek pročitaju upozoravajuće informacije o svim čistačima pre njihove upotrebe! Nikada ne gurajte niti povlačite nameštaj, aparate ili druge predmete po podu. Kada želite da pomerite nameštaj ili teže predmete, uvek ih podižite i prenosite preko poda.

Uklanjanje mrlja i tečnosti nastale usled prolivanja i ogrebotina

Uklanjanje tvrdokornih mrlja tipa: kiseline, baze, krvi, kečapa, senfa, hrane, voća, voćnih sokova, slatkiša, jakih sapuna, boja, urina i izmeta, trave, joda i rđe, moguće je, osim ako nije drugačije naznačeno, korišćenjem čiste, bele krpe ili peškira u kombinaciji sa proizvodima koji su namenjeni održavanju vinil podova. Nakon tretmana, uvek isperite ugroženo područje sa čistom vodom.

Održavanje podova

Održavanje drvenih podova

Tehnologija završne obrade parketa najbolji je izbor za njegovo lako održavanje. Drveni podovi su otporniji na habanje od većine drugih na tržištu, ali nisu neuništivi. Sa redovnim preventivnim održavanjem, uživaćete u lepoti vašeg poda tokom dužeg vremenskog perioda.

Potrebno je eliminisati razna abrazivna sredstva za čišćenje koja mogu ogrebati završni sloj poda. Visoke potpetice mogu oštetiti bilo koju podnu oblogu, a naročito parketnu, pa je potrebno voditi računa prilikom hodanja u istim. Izbegavajte gumu za čišćenje prljavštine i vlage. Koristitie prostirke prilikom pomeranja nameštaja u kući ili stanu. Održavajte relativnu vlažnost od 30 – 60 odsto radi očuvanja zdravlja i zaštite poda i drvenog nameštaja.

Izgled poda nakon tretmana abrazivnim sredstvima

Pravilna nega i održavanje od izuzetne je važnosti za zadržavanje lepote i dugotrajnosti svakog poda koji doprinosi toplini i udobnosti boravišnog prostora svake kuće ili stana.

Prethodni tekstKako trajno i kvalitetno položiti LVT i dizajn PVC podnu oblogu?
Sledeći tekstOdgovornost dizajna podova od reciklirane gume