5 prednosti betonskih podova

Kada razmišljate o betonskim podovima, verovatno pomislite da su „hladni“, „jednolični“ ili „industrijski“. Ali sa sposobnošću da poprimi boju i visoki sjaj, u kombinaciji sa mnogim prednostima, beton može postati vaš novi favorit u budućim projektima. Beton može biti izuzetno lep, elegantan i topao.

Pogledajte koje su prednosti betonskih podova:

Održivost. Betonski podovi su održiva opcija ako koristite postojeću betonsku ploču, izbegavajući potrošnju novih materijala. I ne moraju da budu „odbačeni“ u podrume ili garaže. Nakon što je beton brušen ili poliran, izgleda savršeno u tradicionalnoj kuhinji ili dnevnoj sobi, posebno kada je ukrašen orijentalnim prostirkama i lepim nameštajem.

Dugotrajnost. Pod koji je poliran i održavan može se očekivati da će trajati stotinu ili više godina. Betonski podovi su izuzetno čvrsti i otporni i mogu da izdrže pritisak na veoma teške predmete…

Ne dozvolite da betonski pod limitira stil vaše kuhinje

Ekonomičnost. Trošak ugradnje betonskog poda je mali, čak i ako računate završnu obradu koja podrazumeva poliranje sive ploče. Tonske razlike betona, suptilne pukotine i agregati poprimaju prirodan osećaj poput kamena. Bojenje betonskih podova je već godinama popularna opcija, jer ishod određuje mašta vlasnika kuće – različite boje i tehnike nanošenja kombinuju se za stvaranje finiša jedinstvenog za dom, sa suptilnim varijacijama na podu.

Svestranost. Sve dok je beton glatak i bez ogrebotina, šara i nedostataka, imate mogućnost postavljanja podnih „ukrasa“ koje želite kasnije. Ovo vam daje puno slobode dizajna. 

Održavanje. Betonske podove dovoljno je jednom nedeljno obrisati vodom i neutralnim sredstvo za čišćenje poda.