Topli betonski podovi

Održavanje kuhinjskih podova može predstavljati ultimativni izazov i što je sjajniji i ispoliraniji, ovaj posao postaje još teži. U ovakvom scenariju, betonski podovi nude veoma dobru alternativu. Betonski podovi predstavljaju obilje različitih prednosti po pitanju funkcionalnosti i estetike koja dolazi zajedno sa njima. Najbolji deo vezan za betonske podove jeste to što oni više nisu sterilni niti hladni.

betonski podovi takođe zadržavaju toplotu tokom dana
Betonski podovi zadržavaju toplotu tokom dana

Moderne kuhinje sa betonskim podovima

Ideja modernih kuhinja u smislenom tradicionalnom maniru, predstavlja idealnu podlogu za betonske podove koji deluju pomalo neobično u njihovom okruženju. Međutim, čak i betonski podovi mat finiša mogu biti uklopljeni sa poliranom arhitekturom savremenih kuhinja, kada se sve uradi kako treba. Nešto sjajniji finiši koštaće nešto više od mat betonskih podova, ali ove karakteristike vrede nešto više novca iz razloga što pružaju kuhinjama svetliju i postraniju vizuelnu pojavu.

lako možete uklopiti betonske podove prema potrebi
Lako možete uklopiti betonske podove prema potrebi

Svetle hrastove police kombinovane sa poliranim belim finišima

U modernim domovima, u kojima kuhinja sve više deluje kao tranziciona zona između enterijera i eksterijera, betonski podovi čine potpuno održiv izbor. Oni mogu vizuelno spojiti enterijer sa tremom na spoljnoj sttrani, izdržati test vremena i sve atmosferske prilike zajedno sa direktnim sunčevim zracima, a istovremeno štede veliki deo budžeta. Zaista savršeni kuhinjski podovi.

Industrijska estetika

Ne možemo, a da ne pomenemo da su betonski podovi i industrijske kuhinje kombinacija iz dizajnerskog raja. Ukoliko posedujete zidove od izložene cigle, cevi vodovoda ili grejne instalacije, drvene police u svojoj industrijskoj kuhinji, betonski podovi predstavljaju idealan način da kompletirate ovaj izgled. odvojeno od teksturnog konteksta koji sa sobom donose, betonski podovi takođe zadržavaju toplotu tokom dana i emituju je polako

Zaista savršeni kuhinjski podovi
Zaista savršeni kuhinjski podovi

nakon zalaska sunca. Ovo pomaže pasivnom grejanju i hlađeju kuće, istovremeno umanjujući račune utrošene za električnu energiju.

Ekonomičnost i raznovrsnost

Uprkos finišima koje izaberete i za kojima tragate, polirani i visokosjajni betonski podovi mogu koštati veoma jeftino po kvadratnom metru i definitivno će dramatično redukovati troškove gradnje vaše kuhinje kada uporedite sa drvetom, teracom ili kamenom podom u istom slučaju. Uprkos ekonomičnosti koja ih krasi, betonski podovi su veoma laki za održavanje i čišćenje. Jednostavno pranje mopom ili džogerom s vremena, na vreme, predstavlja sve što je potrebno u te svrhe. Beton je mnogo izdržljiviji od većine materijala koji se mogu koristiti u kuhinjama i služiće vam bez ikakvih problema desetinama godina.

Male kuhinje otvorenog plana i betonskih podova

Ne dozvolite da betonski pod limitira stil vaše kuhinje. Idnustrijski, savremeni i minimalistički stilovi nisu vaše jedine opcije u ovom slučaju. Eklektične kuhinje prepune boja i ličnosti izgledaju još ekskluzicnije sa betonskim podovima. U zavisnosti od nivoa sjaja njihovih finiša, kuhinje tradicioanlnog, primorrskog i rustičnog stila mogu takođe igrati savršenog domaćina betonskim podovima. U većini modernih domova, koji se sastoje od otvorenog plana prostora, veoma lako možete uklopiti betonske podove prema potrebi.

Izvor: www.mojenterijer.rs