Praktična rešenja za vaš pod

Kao i mnoge druge ideje koje nam stižu iz Nemačke, Ibotac industrijske podove najbolje opisuje deviza „savršenstvo je u jednostavnosti“. Sastavljen iz panela od PVC-a (50×50 cm), debljine čak 10 mm pruža nebrojene mogućnosti upotrebe i predstavlja idealno rešenje za sanacije oštećenih podnih površina. Dve su osnovne krakteristike koje nam objašnjavaju nebrojene mogućnosti ovog poda:

1. Osobine PoliVinilHlorid-a kao osnovne sirovine od kojih je pod napravljen je najlakše shvatiti ako razmislimo o izolaciji kablova ugrađenih u zidove, koja desetinama godina obezbeđuje protok struje kroz bakar a po rušenju kuće kablovi se neoštećeni izvade i mogu se ponovo koristiti. PVC nam garantuje:

-kategoriju najteže zapaljivosti B1
-otpornost na većinu agresivnih supstanci kojima može biti izložen, sirćetna kiselina, razređivač, mašinska ulja, glacijalna kiselina, toluol, kalijum hidroksid….,
-pouzdanost u vlažnim sredinama,
-visoku površinsku tvrdoću od 90 shore,
-koeficijent trenja R11 koja sprečava klizanje,
-lako čišćenje svim raspoloživim sredstvima.

2. Robustnost poda, debljina od 10 mm, težina od 14 kg/m2 garantuje:

-postavljanje na podlogu koja ne mora biti idealna, može biti sa pukotinama do 5 mm, neravninama do 5 mm, zamašćena ili blago oštećena
-veliku statičku (50 kg/cm2) kao i dinamičku nosivost (nesmetan rad viljuškara),

– zvučnu, termo i hidroizoloaciju,
– elastičnost dovoljnu za prijatan rad,smanjenje zdravstvenih problema radnika sa leđima i zglobovima, ublažavanje loma proizvoda i alata prilikom pada.

Mnogo je puta dokazano da je najekonomičnije rešenje ono najdugovečnije, a iz navedenog je očigledno da je dugovečnost osnovna karakteristika Ibotac poda. To nam dokazuje i metod ugradnje, prema kome se paneli prvo lepe jedan za drugi jakim dvokomponentim lepkovima, a zatim termički vare, elektrodom od 5 mm tako da i spojevi predstavljaju jednako čvrste i vodonepropustne celine. Poslednjih godina potražnja podova sastavljenih iz panela je u porastu u odnosu na izlivene upravo jer takav način omogućava jeftinu zamenu jedne, konkretne oštećene ploče.

Kompanija „Ibotac GmbH & Co.KG“ se bavi proizvodnjom industrijskih podova u Nemačkoj dugi niz godina, i u saradnji sa svojim distributerom „SILA floorline“ sa velikim uspehom ih plasira na tržište Nemačke i zapadne Evrope. U poslednjih 5 godina deo proizvodnje je pokrenuti u Srbiji, i u saradnji sa valjevskom kompanijom „Wood Master“ od prošle godine se uspešno prodaje i na srpskom tržištu.

Wood Master