Zorka Keramika je postala deo porodice Čuvarkuća

Porodica čuvarkuća dobila je 64 nova proizvoda u oblasti hemijske, prehrambene i prerađivačke industrije Srbije, a pravo na žig osvojila je i kompanija Zorka Keramika. Time je ukupan broj čuvarkuća premašio 500, saopšteno je na sednici Saveta u Privrednoj komori Srbije.

U oblasti hemijske industrije, četrnaest vrsta podnih i sedam vrsta zidnih pločica kompanije Zorka Keramika, vodećeg proizvođača keramičkih pločica u Jugoistočnoj Evropi, poneće prestižni žig.

Zorka-Keramika podne keramičke pločice
Zorka-Keramika, FOREST Birch 30×60

Svi naši proizvodi nastaju od većinski domaćih sirovina. Visokokvalitetne gline dolaze iz naših rudnika iz neposredne blizine fabrike u Šapcu. Lider smo u proizvodnji zidnih i podnih pločica u Gres Porcellanato kvalitetu i to u formatima 20×50, 25×75, 45×45, 30×60 i 60×60.

Znanje koje se koristi u proizvodnji je takođe naše, kod nas u timu rade mlade generacije ljudi, sa stalnim unapeđenjima i edukacijama u svojim oblastima, uz podršku iskusnog kadra. Što nas čini jednom pravom modernom proizvodnjom, u kojoj se procesi obavljaju na najmodernijoj opremi„, rekao je direktor kompanije Zorka Keramika Đorđe Radulović

Kako navodi Radulović, održivo poslovanje moguće je u Srbiji kada se, kao kod njih u kompaniji, zasniva domaćem menadžmentu, sirovinama, resursima i znanju. 

Zorka Keramika doo / Serija: Persia Bianco&Grigio 25x75 cm
foto: Zorka Keramika doo / Serija: Persia Bianco&Grigio 25×75 cm

Kompanija Zorka Keramika ima kapacitete proizvodnje za više od 5,5 miliona m2 keramičkih pločica koje se plasiraju na tržišta Srbije, Evrope, Carinske unije, kao i naravno na teritoriji Balkana.

„Koristi od proizvodnje i kupovine proizvoda označenih znakom „Čuvarkuća“ su mnogobrojne i veoma značajne, jer time omogućavamo da kvalitetni proizvodi od domaćih sirovina budu u našim domovima. Time podižemo nivo svesti o kvalitetu domaćih proizvoda na našem tržištu.

Želim da se zahvalim Privrednoj komori Srbije na ovoj inicijativi, jer verujem da će „Čuvarkuća“ zaživeti kao oznaka i opstati u narednim godinama, a mi ćemo podržati sve naredne akcije koje bude organizovala Privredna komora. Takođe želim da se zahvalim i potrošačima na dosadašnjem četrdesetpetoogodišnjem poverenju i dobrom ukusu„, poručio je Đorđe Radulović, direktor kompanije Zorka Keramika. 

www.zorka-keramika.rs
ZORKA-KERAMIKA d.o.o.
A. Hajduk Veljkova 1, 15000 Šabac, Republika Srbija
T. +381 15 361 000
E. keramika@zorka-keramika.rs
W. www.zorka-keramika.rs