REKLI SU O NAMA… Aleksandar Čolić iz kompanije Bimeco doo: Očigledan je veliki rad koji ulažete u svaki tekst u svakom broju

Srećni smo kada vidimo u šta su izrasli PODOVI i kada se osvrnemo na put koji su prošli. Veliku zahvalnost dugujemo našim čitaocima, klijentima, autorima koji pišu za nas i vama koji nas pratite iz broja u broj.

Povodom našeg jubilarnog, 50. broja, razgovarali smo i sa Aleksandrom Čolićem vlasnik podopolagačke firme Bimeco

Već više od 12 godina imamo istu misiju, edukaciju i informisanje naših čitaoca. Kakvo je vaše iskustvo sa časopisom „PODOVI“ i redakcijom koja ponosno stoji i potpisuje svaki broj?

Naša saradnja sa časopisom „PODOVI“ počela je pre 6 godina. Nismo puno očekivali u početku, više iz želje da podržimo jedan lep projekat iz struke objavili smo tekst za sajamski broj 2015. godine. I odmah smo bili impresionirani, kako dizajnom tako i uloženom energijom čitavog tima na promociji časopisa tokom sajma.

Trudimo se iz broja u broj da dotaknemo svaku grupu proizvoda koji imaju veze sa „PODOVIMA”. Šta mislite o stručnim tekstovima u našem časopisu?

Tekstovi su odrađeni veoma profesinalno, moram priznati da iz svakog broja naučim nešto novo.

autoperionica
Bimeco d.o.o. podovi za autoperionice

Koliko su vaši proizvodi evoluirali i napredovali u poslednjoj deceniji?

Svakodnevno radimo na usavršavanju naših podnih obloga. Imamo tu prednost da ih proizvodimo u saradnji sa nemačkom firmom Ibotac koja redovno sprovodi testiranja i usmerava nas ka unapređenjima.

Naravno da pratimo primedbe kupaca ali naš sadašnji nivo je takav da ispravljamo odstupanja koje samo mi vidimo. To je donelo rezultate kroz povećan broj ciljnih grupa i sada je primena podova koje proizvodimo puno šira nego pre, od samouslužnih autoperionica do najlepših lokala u modernim tržnim centrima.

Naš je utisak da se u poslednjih nekoliko godina fokus stavlja na kvalitet. Da li smo u pravu?

Stara je istina da samo kvalitet može da traje. Kupci su danas svesni da nisu „dovoljno bogati da bi kupovali jeftine proizvode“ pa se okreću rešenjima zbog kojih neće sutra morati da prekidaju svoju proizvodnju i rade krpljenja i popravke podova.

Kako ste se izborili sa problemima izazvanim virusom COVID 19 u prošloj godini i šta očekujete od 2021. godine?

Imali smo problema sa izvozom, najviše zbog nemogućnosti da odemo na mesto ugradnje, dogovorimo i ugradimo svoje podove. Propušteno u inostranstvu nadoknadili smo povećanom prodajom na domaćem tržištu, fabrike koje nisu radile iskoristile su priliku da urede podove i spremno dočekaju normalizaciju na tržištu.

BIMECO doo / PVC podovi za prodavnice, restorane, butike...
foto: BIMECO doo / PVC podovi za prodavnice, restorane, butike…

Prateći moderne trendove dva puta smo menjali format časopisa i sam dizajn. Znamo da je pored sadržaja važan i vizual samog izdanja. Sada je na pomolu i treći redizajn i novi format. Koliko časopis vizuelno ispunjava vaše kriterijume?

Nama su najvažniji stručni tekstovi sa puno ilustracija. Dizajn časopisa „PODOVI“ je po kvalitetu jednak najboljim svetskim časopisima i ako nas pitate nema potrebe za novim redizajnom.

Šta je ono što biste promenili ili dodali u nekom od narednih brojeva?

Časopis pokriva veoma široko područje na odličan način i ne bih imao ništa protiv da ostane ovakav kakav jeste. Bilo bi zanimljivo da imate stalnu rubriku u kojoj bi iskusni monteri u svakom broju opisivali ugradnju nekog drugog poda i svaki put otkrivali neku „malu tajnu velikih majstora“.

Postavka BIMECO podnoh ploča
Postavka BIMECO podnoh ploča

Svaki časopis treba da prati i adekvatan portal. Naša web stranica www.podovi.org je jedna od najposećenijih u celom regionu. Kako vam se čini sadržaj i vizual iste?

Adekvatan časopisu, pregledan i sa puno stručnih tekstova.

Spremamo 50-ti broj časopisa i nikada nismo odložili niti preskočili neki broj. Šta mislite zašto toliko dugo trajemo?

Očigledan je veliki rad koji ulažete u svaki tekst u svakom broju. To je najbolja formula za uspeh, bez velikih skokova već niz dobro usmerenih malih ali pravih koraka.