“Zorka Keramika” briljirala u Bolonji uspešno predstavivši novi brend TILEZZA

Završio se još jedan, najprestižniji i najkvalitetniji, sajam keramike u Bolonji. “CERSAIE” je još jednom pokazao svu raskoš i sjaj koji su prezentovali najbolji izlagači iz celog sveta. Španci su izazvali najviše pažnje i bili najbrojniji među jednakima što se tiče kvaliteta, dizajna i opšteg trenda. Urednik časopisa „Podovi“, Predrag Rađen, bio je na ovom sajmu ispred naše redekcije i kao jedan od gostiju prve kompanije sa prostora bivše Jugoslavije koja je izlagala na istom.

Dakle, „Zorka Keramika“ je svojom novom kolekcijom, brendom TILEZZA sa kojim ima velike planove u budućnosti, pokazala da i te kako može da parira svetskim vodećim proizvođačima keramike. Štand je izgledao impresivno, a energija koju je emitovao ovaj sjajan tim, bila je samo jedan od razloga zadržavanja na štandu „Zorka Keramike“. Štand je posetio i velik broj vlasnika maloprodajnih objekata koji prodaju keramiku i iz svoj ugla prokomentarisao učešće prvog srpskog brenda na ovom sajmu. Oni su fascinirani samom pojavom našeg brenda na ovakvom događaju i kako su nam rekli, za njih je to značajno iz aspekta kvaliteta u smislu da će ono što je godinama bilo “rezervisano” samo za Italiju i Španiju sada biti njiho na našem tlu, odnosno biće nešto što će “pogurati i druge proizvođače da prave kvalitetnu keramiku po nižim cenama, prijamčivijim našim ljudima.

Tim kompanije „Zorka Keramike“
Boban Jokić, vlasnik firme „Spektar enterijer dizajn“

U nameri da ostanemo objektivni pitali smo i posetioce sajma, ljude iz Srbije, kako komentarišu pojavljivanje našeg brenda u Bolonji, a oni su vrlo rado prokomentarisali i nastup i uporedili ga sa nekim od najprestižnijih izlagača keramike.

Boban Jokić, vlasnik firme „Spektar enterijer dizajn“ studija za projektovanje i opremanje enterijera obišao je sajam u Bolonji i naravno obišao i srpskog izlagača „Zorka Keramiku“. Njegova prva impresija u vezi sa TILEZZA brendom je nadasve pozitivna. Šta više, rekao je da se vidi da su temeljno radili na samoj kolekciji, a njihov trud, kako kaže, učinio ih je konkurentnim sa Špancima i Italijanima. Pohvalio je grafički odabir kolekcija i rekao da formati, iako su manji u odnosu na italijanske, izgledaju jako lepo i jesu idealni za uklapanje u svaki enterijer.

Što se tiče generalnog utiska i očekivanja ovde na sajmu, Boban je skrenuo pažnju na izlagače iz Španije i njihov trud da razbiju formamom i dekorativnim elementima, pokušaj da bojama izađu iz onog već viđenog, dok italijani prate trend velikih pločica, koriste beton, drvo i zemljane tonove. Što se TILEZZE tiče, on predviđa lepu budućnost ovom brendu i ističe trud koji je kompanija „Zorka Keramika“ uložila i u sam izgled štanda hvaleći energiju koju poseduje njihov tim.

Neša Tanasković, arhitekta iz Beograda, vlasnik firme „Nesh projekt“, bavi se projektovanjem stambenih komercijalnih objekata i projektovanjem i izvođenjem radova enterijera. Ono što je njemu skrenulo pažnju što se tiče TILEZZA brenda „Zorka keramike“ je trendi izgled i mogućnost da se ista koristi u većim projektima. Ono što je njegov generalni utisak na sajmu je da se izdvajaju Španci u kolekcijama, iako dovodi u pitanje komercijalnost njihove keramike. Sa druge strane ističe da je upravo brend TILEZZA dovoljno kvalitetan da može da se uklopi u ponudu u Bolonji, ali i poseduje tu komercijalnu crtu koja dozvoljava širu primenu.

Neša Tanasković, arhitekta, vlasnik firme „Nesh projekt“
Jelena Radović, dizajner enterijera, scenograf i slikar na štandu kompanije „Zorka-keramika“

Njegova saradnica, Jelena Radović, inače dizajner enterijera, scenograf i slikar, takođe ističe sposobnost TILEZZA keramike da bude konkurentna ostalim proizvođačima iste, ali iz ugla slikarske tehnike primećuje njihovu seriju koja je, kako je rekla, „pomerenija“ u odnosu na ostale. Po njoj, „Zorka Keramika“ je ovom novom kolekcijom koju je prezentovala na sajmu, zaista pokazala da joj je mesto među najboljima i po kvalitetu i po dizajnu.

Urednik „Podova“ sa posetiocima iz Srbije

Dakle, generalni utisak je da j ovaj sajam odgovorio očekivanjima posetilaca, a očekivali su trend, kvalitet i ono najbolje od keramike.

Ono što je nama, kao građanima Srbije zaista drago i na šta smo ponosni su „otvorena vrata“ sveta za našu kompaniju. Sigurni smo da je posle ovog nastupa na prestižnom sajmu keramike, „Zorka keramika“, pozicionirala našu zemlju na mesto koje joj pripada, među kvalitetne, temeljne i po svemu konkurentne proizvođače. Hvala joj na tome!

novinar: Predrag Rađen, časopis „Podovi“

Prethodni tekstZaštita podova u farmaceutskoj industriji
Sledeći tekstNastanak plute i sve njene prednosti
A. Hajduk Veljkova 1, 15000 Šabac, Republika Srbija T. +381 15 361 000 E. keramika@zorka-keramika.rs