Završen III Savski kup u Beogradu

Treća po redu jedriličarska regata Savski kup, iz serije regata za prvenstvo Srbije, okupila je 15 jedrilica sa 45 takmičara iz 5 klubova.

Beograd, 21. avgust 2017 – Treća po redu jedriličarska regata Savski kup, održana je tokom vikenda kod Novog mosta na Adi, u organizaciji Jedriličarskog kluba Sava i uz podršku kompanije Tikkurila. Više od 150 gostiju mogli su da uživaju u odličnim trkama. Prvog dana održane su 3 trke po Kosavi 3-5m/s i toplom vremenu. Drugog dana održane su 3 trke po slabom gornjaku 2-4m/s.

Treća po redu jedriličarska regata Savski kup
Treća po redu jedriličarska regata Savski kup

U klasi M550 prvo mesto osvojio je Dragan Petrović sa posadom iz JK Zemun, drugo mesto Antonije Pušić Rambo sa posadom iz JK Sava, dok je treće mesto pripalo Zlatanu Zlatkoviću sa posadom iz JK Zemun. U klasi Krstaš, koja je uvedena ove godine prvo mesto osvojio je Milos Stoisavljević sa posadom iz Akademski jedriličarski klub AJK Beograd, drugo mesto Marko Gligorović sa posadom iz JK Ada. Kompanija Tikkurila nagradila najbolje ekipe u obe kategorije, a organizator se potrudio da svim takmičarima i ljubiteljima jedrenja omogući dobro takmičenje i ugodan boravak.

Treća po redu jedriličarska regata Savski kup
Treća po redu jedriličarska regata Savski kup

„Savski kup nastao je 2015. god, sa idejom popularizacije jedrenja u Beogradu. Regata se nalazi u kalendaru takmičenja Jedriličarskog saveza Srbije urangu sa koeficijentom 1.35 iorganizuje se treći vikend u avgustu mesecu ,“izjavio je Milan Đorđević, predsednik Jedriličarskog kluba Sava i dodao da će klub nastojati da Savski kup u budućnosti postane sportsko nadmetanje jačeg ranga sa koeficijentom 1.55.

„Kompanija Tikkurila, poznata po svojoj dugoj tradiciji u proizvodnji boja i lakova, podržava sport i zdrave načine života. Pored Savskog kupa, koji smo podržali po prvi put, kompanija u septembru podržava Color Running, trku sa bojama, težeći da na taj način zdrave životne stilove i ekološki koncept življenja približi i publici u Srbiji“, izjavila je Gorica Jević, direktor marketinga kompanije Tikkurila.

Treća po redu jedriličarska regata Savski kup
Treća po redu jedriličarska regata Savski kup

Jedriličarski klub Sava osnovan je 2013. godine i bavi se popularizacijom rekrativnog i sportskog jedrenja. Regata Savski kup do sada je okupila 45 posada i više od 600 gledalaca.

O Tikkurili:
Tikkurila potrošačima, profesionalcima i industrijskim korisnicima pruža prilagođena i ekološki održiva rešenja za zaštitu i dekoraciju zidnih i drugih površina. Sa istorijom koja traje još od 1862. godine, Tikkurila je jedan od vodećih evropskih proizvođača dekorativnih premaza koja je na Balkanu prisutna od 2011. godine akvizicijom Zorka Color fabrike boja i lakova iz Šabca.

Tikkurila logoTIKKURILA doo ŠABAC
A. Hajduk Veljkova bb, 15000 Šabac, Srbija
T. +381 15 368 800
W.  www.tikkurila.rs