Tepih u dnevnoj sobi

Tepih u dnevnom boravku može naglasiti ostatak nameštaja i savršeno se uklopiti u prostor vaše dnevne sobe.

Tepih je jedan od najuticajnijih delova u vašoj dnevnoj sobi. U Zavisnosti od veličine, stila i oblika koji odaberete dobićete atmosferu koju ste tražili u prostoriji u kojoj provodimo najviše vremena.

Tepih u dnevnoj sobi ima i svoju funkcionalnu stranu jer smanjuje buku i daje ugodnu površinu za hodanje. Iako tepih zahteva nešto više pažnje prilikom čišćenja efekt koji će dodati vašem dnevnom boravku pokazat će se kao pravo osveženje.

Želite li da tepih bude glavni element koji naglašava dnevnu sobu ili želite da se samo dobro uklopi u ostatak nameštaja? Orijentalni tepisi i ostali tepisi sa dramatičnim dizajnima privući će mnogo pažnje pa su oni pravi izbor ukoliko su vam zidoviu prirodnim bojama, a nameštaj jednostavan ili klasičan. Krzneni tepisi su isto vrlo atraktivni, a uz to su topli i lepi.

Ukoliko želite naglasiti veće predmete poput lustera, kauča ili slika u Vašoj dnevnoj sobi možda bi se trebali odlučiti za jednostavnije diskretnije uzorke na tepihu.

Ravni tepisi kao podloga za bolji komfor
Ravni tepisi kao podloga za bolji komfor / foto: pexels.com

Odaberite boju koja pruža ugodan kontrast sa vašim ukrasima i ostalim nameštajem koji želite istaknuti.

Beli, bež ili smeđi tepih izgledaće odlično osvetljen lepim lusterom ili prirodnim svetlom koje dopire kroz visoki francuski prozor u vašoj dnevnoj sobi.

Posvetite pažnju boji i uzorku na tepihu. Jednostavno pravilo koje je pri tome dobro slediti jeste da se barem jedna boja na tepihu slaže sa bojama na ostatku nameštaja u dnevnoj sobi.

Pokušajte tepih odabrati tako da je u lepom kontrastu sa bojom parketa ili druge podne obloge koju imate u dnevnom boravku. Mi vam poklanjamo nekoliko predivnih fotografija i možda inspiraciju za vaš novi tepih.