Zaštita i održavanje parketa

Nakon dugog razmatranja, nedelja mučne rasprave kako izabrati najbolji parket za sebe i svoj prostor, kao i momenta ugradnje, vaš prelepi novi pod od tvrdog drveta je konačno na mestu. Da bi vaš parket bio sjajan dugi niz godina i izgledao kao nov, neophodno je da se pravilno čuva i održava. Drvena stolarija od prirodnog materijala može da traje ceo život. Kako biste uživali u svom prekrasnom domu, imamo nekoliko jednostavnih saveta za održavanje koji će osigurati da vaš pod traje večnost.

Držite blato na odstojanju

Izbegavajte da ulazite obuveni u dom

Ako ne želite svakodnevno da brišete i perete podove, uložite u kvalitetne prostirke koje ćete postaviti na svim glavnim ulazima. Sve dok članovi vaše porodice obrišu noge svaki put kada uđu unutra, zaustavićete najgrublje blato i prljavštinu da se šire po celom vašem domu.

Zaštitita od ogrebotina

Zaštitite pod od ogrebotina od nameštaja

Izbegnite ogrebotine od nameštaja. Parket zaštitite korišćenjem zaštitnih podloški za nameštaj ili jastučića od filca. Takođe možete postaviti tepihe ili prostirke ispod nameštaja. Osim što će vam zimi biti toplije pod nogama, pružiće vam dodatni sloj zaštite od svakodnevnih ogrebotina i mrlja.

Nanesite pravi završni sloj

Posavetujte se sa stručnjacima šta je najbolje za zaštitu poda od tvrdog drveta. Od voska do poliuretana, postoji mnogo različitih opcija za završni sloj. 

Sredstva za čišćenje

mopiranje
Održavanje podova od tvrdog drveta

Pogrešni proizvodi za čišćenje mogu uticati na zaštitni sloj vašeg poda, što bi na kraju moglo uzrokovati više štete nego koristi. Nemojte štedeti na mopu i budite oprezni kad usisavate – obavezno koristite nastavak sa finim dlačicama na obodu četke.