Zaljubite se u ovaj deking – Oslikani deking u vašem domu i oko njega!

Ideja za dizajn oslikanih drvenih podova ima dosta, a najpopularniji su različiti trendovi slikanja: od ručno oslikanih motiva, do slikanja pomoću šablona. Geometrijski oblici, boje i monohromni dizajn može da se postigne šablonima, a ima mnogo kreativnih ideja na raspolaganju.

Ulepšajte vaš deking

Ako se bojite da ne upropastite vaše podove, uvek možete početi sa dekingom, jer ga je lako prefarbati ukoliko ne budete zadovoljni rezultatima.

Zanimljivi dezen dekinga
Slika 2 – Zanimljivi dezen dekinga

Takođe, možete oslikati tepih na vašem unutrašnjem drvenom podu. Pod će izgledati dekorativno i drugačije.

Farbanjem dekinga produžićete mu vek trajanja a i učestana održavanja poda ćete u značajnoj meri smanjiti. Sa bojom ćete sakriti nedostatke na drvetu, njegovu teksturu i prirodnu boju. Takođe, dobićete  najbolju i najdužu zaštitu elemenata poda.

Bojenje dekinga
Slika 3 – Bojenje dekinga

Boje na bazi vode su fleksibilnije u odnosu na uljane boje, odnosno, bolje štite drvo od vlage i UV zraka. Obojene površine dekinga mogu trajati i do 10 godina.

Bilo kako bilo, bojenje je dosta “prljav” posao i skoro uvek ostavllja haos za vama. S´toga je potrebno dobro pripremiti: podlogu, boje itd. Pre samog nanošenja boje na drvo, potrebno je dobro očistiti podlogu sa sredstvom za čišćenje drveta.

Bojeni deking poput tepiha
Slika 4 – Bojeni deking poput tepiha

Sa terase dvorišta pruža se fantastičan pogled kao sa brodske palube i stvara se utisak prostranosti bez granica između spoljašnjeg i unutrašnjeg prostora. Da bi ugođaj bio potpun, potrebno je odabrati adekvatnu boju dekinga ili dezena koji se planira oslikati a da se u potpunosti uklapa i stapa u okruženje.

Terasa će vizuelno izgledati zanimljivije ukoliko se upotrebe nijanse jedne boje, čime ćete dobiti efekat nivoa i prostranosti.

Ne zaboravite uključiti i rasvetu nakon farbanja, koja će upotpuniti vaš osmišljeni dizajjn. Postoji veliki broj solarnih opcija, ali i mnogih drugih.