Uticaj podova na kvalitet života – BAUMIT Serbia d.o.o.

BAUMIT Serbia d.o.o. – Istraživanje i kvalitet građevinskih materijala

Godinama unazad, studije koje se sprovode u Baumitovom Istraživačkom parku Viva dokazuju uticaj različitih građevinskih materijala na kvalitet života svih nas. Pored ispitivanja koja podrazumevaju opšte parametre materijala, proučava se i uticaj debljine i masivnosti zidova, tavanica i podova.

Građevinske komponente sa velikom toplotnom inercijom, kao što su zidovi od čvrstog materijala, estrih i beton, mogu da apsorbuju, akumuliraju i oslobađaju toplotnu energiju prilikom pada temperature. Ukratko, ponašaju se kao kaljeva peć. Tako se prostorije posle provetravanja zimi mnogo brže ponovo zagreju do prijatne temperature. Suprotno tome, leti prostorije duže ostaju prijatno sveže.

Kada govorimo o toplotnoj inerciji podova, podovi od čvrstih materijala mogu da amortizuju hladnoću i toplotu duže od 12 časova, dok se kod lakih konstrukcija ovaj potencijal istroši posle veoma kratkog vremena.

Masivna gradnja pozitivno utiče i na zvučnu izolaciju, jer se kod masivnijih konstrukcija buka bolje prigušuje i sprečava. Dodatno, građevinski materijali proizvedeni u kompaniji Baumit uglavnom se sastoje od prirodnih mineralnih materija, tako da doprinose odsustvu zagađujućih supstanci iz vazduha u enterijeru.

Baumit podovi

Baumit Nivello Quattro
Baumit Nivello Quattro

Baumit već dugi niz godina kreira dugoročna sistemska rešenja za zdravo stanovanje koja su neškodljiva za životnu okolinu. Baumit proizvodi iz sistema doprinose boljem kvalitetu vazduha u prostoriji, čime dobijamo zdravo životno okruženje.

Kada govorimo o proizvodima za formiranje podova, posebno se izdvaja Baumit samoizravnavajuća masa Baumit Nivello Quattro, koja sadrži specijalno “Casubi” vezivo.

Kad je potrebno izravnati podove, mase za nivelisanje su najbolje rešenje. Osim što su brze za primenu i jednostavne za rukovanje, stvaraju savršenu podlogu za postavljanje pločica i drugih podnih obloga.

Mase za nivelisanje – praktična primena

Ranije su se nivelo mase koristile najčešće u slučajevima kada se nailazilo na različite visine podova. Danas su nezamenljive kod završnih materijala koji zahtevaju veliku ravnost podloge koju košuljice ne mogu da obezbede (pločice velikih formata, PVC podovi, linoleumi…).

Baumit mase za nivelisanje su uvek savršen izbor za sve vrste podova. Samoizravnavajuća masa Baumit Nivello Quattro je veoma brza, čvrsta i pogodna za podno grejanje, što je čini idealnim za svaku primenu.

Pogodan je za primenu u zatvorenom prostoru u debljinama od 1-20 mm, a postavljanje podnih obloga je moguće nakon 24h!

Baumit Grund
Baumit Grund

Kao sistemsko rešenje uz Nivello Quatro, koristi se Baumit Grund koji omogućava optimalnu vezu podloge i samoizravnavajuće mase.

Ovaj disperzivni visoko kvalitetni predpremaz bez rastvarača, na bazi sintetičke smole, jako dobro suzbija poroznost na izrazito upijajućim podlogama, poput cementnih i kalcijum-sulfatnih estriha, grubih betonskih podova itd.

Baumit Solido E225
Baumit Solido E225

Čvrsto i otporno – Solido

Baumit Solido estrisi su klasici svoje vrste. Njihov dokazani visoki kvalitet čini ih pogodnima za sve konvencionalne primene. Dokazani Baumit Solido 225 prikladan je za sve primene. Ovaj unapred zamešan cementni estrih pogodan je za plivajuće, klizne ili kompozitne podove. Takođe je pogodan za primenu sa podnim grejanjem i za spoljnu upotrebu, bez potrebe dodatka aditiva.

Ukoliko u planu za podove imate keramiku, u Baumitovoj ponudi nalaze se i Baumacol fleksibilni i standardni lepkovi za keramiku kao i fug mase i silikoni, te uz njih dobijate potpuno sistemsko rešenje!

Baumit potpuno sistemsko rešenje!
Baumit potpuno sistemsko rešenje!

9 razloga za izbor Baumit podova:

  1. Jednostavno za primenu
  2. Spremno za postavljanje podnih obloga za kratko vreme
  3. Štedi prostor na gradilištima
  4. Prikladno za podno grejanje
  5. Prikladno i za upotrebu na otvorenom
  6. Ojačano vlaknima
  7. Omogućava pokrivanje veće površine
  8. Sigurno i čvrsto
  9. Pravo rešenje za sve primene

www.baumit.com
BAUMIT Serbia d.o.o.
Smederevski put 25k
11130 Beograd, Srbija
T: +381 11 347 50 79
F: +381 11 347 47 95
office@baumit.rs
www.baumit.rs

Prethodni tekstTeraco podovi kroz vreme kao završna obloga
Sledeći tekstParket – Vanvremenski pod u vašem domu
Marka Baumit je danas prisutna u svesti građevinara i razvila se u jednu od najpoznatijih marki građevinskog materijala. Jasni ciljevi u poslovanju doveli su Baumit od pionira u građevinarstvu do broja 1 u Austriji i visoko pozicionirane marke u svakoj zemlji gde posluje. U Srbiji Baumit posluje od 2002. godine sa sedištem u Beogradu.