Unesite duh klasike savremenog doba u vaše kupatilo

Ovaj stil bih mogla da objasnim kao uspešnu kombinaciju minimalističkog oblikovanja prostora oplemenjenu klasičnim elementima koji nalaze inspiraciju u dvorskim i salonskim prostorima. Dobijen ambijent izgleda luksuzno i reprezentativno. Udobnost se postiže implementacijom najnovih tehničko-tehnoloških rešenja, ugradnim sistemima, trajnim i postojanim materijalima koji ostavljaju mesta za komforne i velike komade mobilijara.

pločice
Pun efekat stila „klasika savremenog doba“ doživljava se u prostranim javnim ili privatnim enterijerima

Pun efekat stila „klasika savremenog doba“ doživljava se u prostranim javnim ili privatnim enterijerima. Za doživljaj luksuza u savremenim uslovima, ne moramo imati pravi mermer, kamen, puno drvo, itd. ali zato možemo da obratimo pažnju i odaberemo one materijale čiji su izgled i završna obrada najpribližniji prirodnom izgledu.

klasika
Unesite u vaše kupatilo duh klasike savremenog doba

Ukoliko želite da u kupatilo unesete duh klasike savremenog doba, potrebno je da odaberete materijale i opremu koja je kvalitetna i postojana. Osim što morate voditi računa da prostor bude funkcionalno dizajniran, neopterećen suvišnim elementima, trebalo bi teške i velike komade mobilijara rasporediti jednostavno i oblikovati čvrste i stabilne kompozicije. Preporučuje se simetrija, skrivena simetrija, zlatni presek sa fokusom na luksuzne elemente upotpunjene adekvatnim dekorima.

MATERIJALI I BOJE

Ovaj stil obiluje poliranim i sjajnim površinama, boje su mirne i svedene, a kao fokus često se koriste ogledala, lampe, dekoracije, okovi itd. zlatne bakarne, patinirane površine (metali). U ovim prostranim i pročišćenim prostorijama, postavlja se dominantni mobilijar koji može biti vrlo dekorativan. To može biti antikvitet, kožni nameštaj sa dugmićima, stolovi sa ukrasnim nogicama, ogroman luster, lampe, ogledala.

Predlažem oblaganje pločicama velikih formata, sa izgledom mermera, koje imaju specijalno obrađenu površinu sa zaštitom od prljanja. Često se koriste ukrasne lajsne, bordure i mozaici, u nenametljivom tonu, kako bi se dobio slojevit, bogatiji izgled. Svi komadi mobilijara su veliki. Kade su komforne i uglavnom „otkrivene“ sa nogicama ili modernog oblika. Konzole su prostrane, od luksuznog lakiranog masiva koje mogu biti dekorisane reljefima sa ukrasnim okovima. Velika pažnja se posvećuje odabiru slavina, tuš ručica od mesinga, patiniranog srebra, mat zlata ili bakra. Vešta ruka dizajnera može upotpuniti ambijent po nekim dekorativnim elementom, ali se uglavnom koriste predmeti koji imaju funkcionalnu vrednost. Ne koriste se klasične tuš kabine, već se zida posebna niša koja se tretira luksuznim oblaganjem, ili se koriste providni paravani oko tuš podloge u nivou poda, koja se „ne vidi“ i ne remeti opšem utisku. Prioritet imaju svi ugradni tehnički elementi koji prostor čine funkcionalnim, a u isto vreme izuzetno reprezentativnim. Vodokotlići su ugrađeni, a cevi sakrivene, osim ako nisu tretirani nekim od poželjnih metala.

Plocice u kupatilu
Vešta ruka dizajnera može upotpuniti ambijent po nekim dekorativnim elementom

 


www.enmongroup.com
ENMON d.o.o.
A. Bulevar Oslobođenja 205, 11000 Beograd
T. +381 11 785 6060
F. +381 11 785 6020
E. office@enmongroup.com
W. www.enmongroup.com

 

Prethodni tekstKako odabrati pravi lepak za pločice?
Sledeći tekstREHAU sistemi sokli – Osnova modernog kuhinjskog dizajna