Kancelarijska stolica koja brine o zdravlju

U savremenom svetu kancelarijski posao podrazumeva sate i sate provedene ispred kompjutera. Zbog toga se neretko dešava da zaposleni kraj radne nedelje dočekaju sa bolovima u leđima i upaljenim mišićima.

Već godinama unazad, svetske zdravstvene organizacije upozoravaju da višečasovni sedeći položaj izuzetno šteti zdravlju. Srećom, tehnologija napreduje, a napredak nam donosi inovativna rešenja pomoću kojih možemo da se uhvatimo u koštac sa problemima modernog radnog okruženja. Najnoviji tehnološki izum jeste stolica koja se brine o našem zdravlju.

Embody Chair Kancelarijska stolica koja brine o zdravlju
Embody Chair je ergonomična stolica

Embody Chair je ergonomična stolica koja održava kako telo, tako i um gipkim i vitalnim tokom čitavog dana. Pažljivo osmišljen dizajn stolice namenjen je osobama koji su prinuđene da veći deo dana provedu ispred ekrana. Sedište i naslon se automatski prilagođavaju svakom pokretu i ravnomerno raspoređuju težinu tela, dok se visina stolice podešava po potrebi.

Embody Chair Kancelarijska stolica koja brine o zdravlju
Embody Chair poboljšava performanse osobe koja u njoj sedi

Polazna ideja prilikom kreiranja Embody Chair linije bila je da stolica ne treba samo da minimalizuje negativne efekte višečasovnog sedenja, već bi trebalo i da poboljša performanse osobe koja u njoj sedi. Rezultat je inovativni dizajn koji poboljšava cirkulaciju krvi i kiseonika, što podiže nivo fokusiranosti i produktivnosti i podstiče kreativnost.

Stolica Embody je izrađena po najnovijim ekološkim standardima – napravljena je od 44% recikliranog materijala, dok se čak 95% stolice može ponovo reciklirati.

Embody Chair Kancelarijska stolica koja brine o zdravlju
Embody Chair – pažljivo osmišljen dizajn

Izvor: mojenterijer.rs