Trendovi u uređenju kupatila

Predstavljamo vam najnovije trendove u uređenju kupatila za ne već toliko novu godinu i nudimo vam inspiraciju za vaše sledeće preuređenje kupatila! 

Od kade i tuša, tuš kabina i umivaonika, kupatilskog nameštaja i trendova po pitanju pločica –  najnovije teksture, uzorci, obrade i stilovi svih vrsta su tu. Bez obzira da li uređujete novi dom ili planirate obnovu postojećeg zbog promene ili jer vam je u planu prodaja stana i renovacija radi podizanja vrednosti vaše nekretnine, trendovi koje ćemo vam predstaviti će vam sigurno ponuditi neke ideje koje ćete i sami želeti da implementirate. Od prefinjenog i modernog do industrijskog i vintage stila, kakav god da je vaš lični stil, 2020. godina je vaša godina za preuređenje kupatila.

Crna je nova siva

Siva boja je možda bila jedan od najpopularnijih stilova kada je u pitanju preuređenja kupatila 2018. i 2019. godine. Međutim, kao i većina stilova, siva polako izlazi iz mode, a ove godine najavljen je prelazak na smelije, tamnije stilove. Siva je sjajna, ali crna boja  je bolja! Ovaj trend je najpopularniji kod odabira rasvete, ogledala i ostalih instalacija – pogotovo sa mat finišima! Pošto se neki vlasnici domova možda ustručavaju kada dodaju ove još tamnije tonove u svom uređenju, siva može i dalje biti vrhunski izbor za one koji žele odstupiti od klasične bele ili neutralne boje, ali nisu sasvim spremni da se odvaže za nijanse crne.

kupatilo
Siva je sjajna, ali crna boja je bolja

Povratak vintage stila

Slavine i baterije za kupatilo u boji bronze ili zlata su se ponovo vratile u modu. Ovi elementi ne samo da su potpuno specifični i u trendu, već dodaju onvu dimenziju luksuza u bilo kojem prostoru, pa tako i u kupatilu.

Za razliku od tradicionalnog sjajnog poliranog hroma koji daje hladniji, moderniji i uglađeniji osećaj, promene u vidu toplijih akcenata sa mesingano ili zlatno toniranim baterijama i slavinama za kupatilo je upravo ono što je bilo potrebno da kupatila dobiju topliju, ali i luksuzniju i praktičniju notu. Praktičnu, jer ovi elementi imaju dodatni bonus što slavine i baterije u ovoj izradi ne odaju otiske prstiju i kamenca.

Kupatilo
Slavine i baterije za kupatilo u boji bronze ili zlata su se ponovo vratile u modu

Drveni akcenti u kupatilu 

Kao što smom već spomenul ina početku teksta, siva boja polako počinje da izlazi iz trendova uređenja. U skladu sa navedenim, predstoji nam povratak toplijih tonova i akcenata – posebno kada su u pitanju drveni akcenti! Različite nijanse drveta mogu da upotpune kupatilo bele, plave, zelene ili neke tamnije boje. Drvo možete implementirati praktično bilo gde! Drveni akcenti se lepo slažu sa vintage i industrijskim trendovima, tako da ne čudi što se ponovo pojavljuju. Ovaj izgled dodaje klasično tradicionalan stil modernim kupatilima, a drvene akcente možete implementirati upotrebom kupatilskog nameštaja na bazi drveta, kupatilskih obloga, pločicama koje predstavljaju imitaciju drveta i slično. 

Kupatilo
Drveni akcenti se lepo slažu sa vintage i industrijskim trendovima

Viseći elementi

Viseći elementi u kupatilu nekada su bili sinonim za savremeni dizajn da bi jedno vreme bili nepravedno zapostavljeni. Međutim, uz pojednostavljenje životnih stilova, novu estetiku dizajna i trendove, a ponekad i usled nedostatka prostora, viseći elementi su neophodni da bi vaše kupatilo prešlo na jedan viši nivo. Ovakav izgled pomaže da se smanji vizuelna zatrpanost prostora koju daju samostojeći elementi za kupatilo i omogućava vizuelni efekat rasterećenja prostora. Ne trebate brinuti ni o potrebama za skladištenjem, jer možete ugraditi dodatne pregrade u ormariće za kupatilo ili dodati korpe za veš i ostale potrepštine ispod njih, a da ne naškodite pomenutoj rasterećenosti prostora. 

Nantes Kupatila
Trgovačka 5, 11030, Čukarica, Beograd 11000
office@nanteskupatila.rs
www.nanteskupatila.rs