Trendovi u dizajnu keramike 2021. – I deo

Novi katalog, novi asortiman, trendovi…

Uprkos otkazivanju sajma Cersaie i drugih izložbi savremene keramike u svetu, proizvođači keramičkih pločica nastavljaju da rade na širini i svestranosti ponude ovog funkcionalno i estetski neprikosnovenog materijala u opremanju enterijera. U pogledu dizajna, ovosezonski trendovi se mogu sažeti u tri reči: prirodno, raskošno, razigrano.

Polet Keramika je u 2020. godini potpuno obnovila svoj menadžment, svoj kreativni tim, koji poseduje i energiju mladosti i dugo svestrano iskustvo. Novi katalog Polet Keramike upravo predstavlja viziju ovih ljudi koji su pažljivo odabrali i oblikovali paletu formata i dekora atraktivnih za tržište regiona.

Pored već poznatih i kod naših kupaca još veoma zastupljenih dimenzija 25×40, 25×50, 20×50, 33×33, 40×40, krajem prošle godine razvili smo i novu dimenziju zidnih pločica 30×60. Ova dimenzija zidnih pločica koju smo plasirali trenutno predstavlja najbolji odnos cene i kvaliteta na domaćem tržištu.

Trendovi u opremanju enterijera, baš kao i moda, stalno se menjaju. S novom sezonom stare kolekcije dopunjuju se svežim idejama. Srećom, jedan od najvećih trendova u uređenju kako stambenih tako i poslovnih prostora jeste porast prisustva keramike, tj. pločica koje izgledaju kao prirodni materijali. Istraživanje prirode je uvek u trendu – što ide u prilog trajnosti i postojanosti ovog materijala.

Calacatta

Mermer je vrhunski materijal koji je popularan zbog svoje zapanjujuće luksuzne lepote. Mermer je prirodan kamen i svaki komad dolazi sa svojim jedinstvenim bojama i stilom. Razlike u venama i suptilnom senčenju boja rezultiraju privlačnim izgledom. Uprkos povezanosti sa palatama i dvorcima mermer se postepeno probija u naše domove, posebno kupatila. Zahvaljujući prirodi i tehnologiji danas dizajneri imaju na raspolaganju veliki izbor različitih boja i dezena ovog materijala.

Ali kao i u mnogim drugim područjima dizajna enterijera, u 2021. godini vraćamo se mekim tonovima boja. Neutralni završni elementi satinato pločica omogućavaju da prirodna lepota mermera zasija u najboljem izdanju bez ikakvih prepreka. Upravo Calacatta mermer je jedan uzoraka ovog materijala koji je zahvalan za kombinovanje u enterijerima: voli zelenilo, obožava zlatne detalje, ali i tamne boje drveta su dobrodošle, jer upravo one daju toplinu i kontrastom naglašavaju svu lepotu mermera. (Calacatta)

Mermer

pločice
Foto: Polet-Keramika doo/Nexe Grupa: Wall tile: Eterna Ice 30 cm x 60 cm – Eterna Decor Grey 30 cm x 60 cm, Floor Tile: Eterna Grey 40 cm x 40 cm

Od kad je doživeo svoj povratak mermerni uzorak je jedan od omiljenih. Paleta boja se proširila sa bele na sve prirodne boje, prošarane neodoljivim žilama kakve sve nalazimo u prirodi. Imitacije prirodnih materijala na keramici su, zahvaljujući digitalnoj štampi koji ih može verno reprodukovati, postale jako popularne. Trend biofilije, način na koji se otvoreni prostor unosi u domove posebno popularan kada smo svi više kod kuće nego prethodnih godina. Nežni zemljani tonovi, neutralne boje i verno preneti detalji prirodne lepote mermera stvaraju spa osećaj u kome sada možemo uživati i u svojim kupatilima. (Eterna)

Drvene daske

Wood Camel
Foto: Polet-Keramika doo/Nexe Grupa: Floor tile: Wood Camel 20 cm x 50 cm

Dizajn keramičkih pločica u svakom aspektu se kreće ka sve prirodnijem i manje „obrađenom“ izgledu materijala, pa tako i drveta. Naprednom tehnologijom i digitalnom HD štampom imitacije drveta nikad nisu izgledale vernije originalu. Ideja unošenja okoline u naše domove sve je popularnija jer nas čini bližima prirodi, a ujedno deluje opuštajuće na čoveka. Iz tog razloga su keramičke pločice sa uzorkom drveta postale popularne u svim tipovima objekata, ali i na mestima gde ih ranije nije bilo. Za upečatljiviji izgled može se mešati sa dekorima kamena, betona pa i mermera – ovo će prostoru dati neočekivani, ali dobrodošao stil. (Wood, Basic)

Kamen

pločice
Foto: Polet-Keramika doo/Nexe Grupa: Floor tile: Porto Brown 20 cmx50 cm

Trend pločica inspirisanih kamenom još uvek ne slabi. Oni dodaju dubinu i notu prirodnosti u enterijer, što lako možemo razbiti drvenim ili toplim detaljima. Površina pločica vrlo verno svojim reljefom i štampom odražava uzorak kamena tako da se lako uklapa u ambijente inspirisane biofilijom. Neutralnost kamenih materijala omogućava stvaranje mirnih i opuštajućih ambijenata u domu. (Pietra, Stone, Porto)

nexe keramika logo

POLET-KERAMIKA d.o.o. – Nexe Grupa
Železnička 13, 23272 Novi Bečej
T. +381 23 773 231
keramika.prodaja@nexe.rs
www.nexe.rs
@poletkeramika