TRENDI – LVT podovi

Oduvek sam bila protivnik stručnih skraćenica koja god da je branša ili informacija u pitanju. Ta odbojnost zapravo me je samo zbunjivala i odavala utisak nepoznatog. Tako je bilo i kada nam je prodavac počeo da priča o LVT podlogama. Važi. Sve što je posle rekao do mene nije dolazilo. A, čini mi se ni do kume. Videći da ga belo gledamo, prodavac se nasmejao i ljubazno krenuo u priču. Od početka.

Foto: Tarkett, LVT podovi - Mixonomi prodavnica cipela
Foto: Tarkett, LVT podovi – Mixonomi prodavnica cipela

Iza ovog famoznog naziva zapravo se kriju luksuzne vinil ploče, koje velikom brzinom zauzimaju sve više kancelarija, kafića, restorana, ali i stambenih objekata. Ova podna obloga je veoma aktuelna i tražena, budući da obezbeđuje toplu i zvučno dobro izolovanu podlogu, lako se održava, otporna je na veliku frekvenciju i odličnog je dizajna.

Na tržištu se pojavljuje u više desetina hiljada dezena i boja, koje veoma verno prikazuju prirodne materijale. A, ono što je danas veoma aktuelno, kada je estetika u pitanju, jesu geometrijske figure, koje daju neverovatan izgled prostoru. Ono što posebno treba istaći kada su ove vrste podne obloge u pitanju jeste da se javlja u vidu ploča, daske ili nepravilnih uglova, čime se lako može uklopiti u bilo koji prostor. Veoma bitna činjenica kada je renoviranje podova u pitanju jeste laka i jednostavna ugradnja. LVT se može postaviti lepljenjem, klik sistemom ili veoma brzim loose lay postavljanjem, tako da su odličan saveznik brzog, efikasnog i estetski odličnog poda.

Budući da kuma ima malog mopsa koji intezivno koristi dnevnu sobu, velike su šanse da LVT završiti upravo u njenoj dnevnoj sobi.