Thomsit profesionalna linija zapolaganje keramike

U cilju pružanja što kvalitetnije usluge kupcima, Henkel nudi kompletne sisteme proizvoda za polaganje keramike i svih vrsta podnih obloga, glet mase, praškaste proizvode za hidroizolaciju, sve vrste zaptivača za, u, i oko kuće, kao i kompletnu paletu proizvoda za termoizolaciju čime kompanija potvrđuje nameru da dugoročno ulaže u Srbiji, a svoju lidersku viziju Henkel dokazuje svojom dominantnom prisutnošću u prodajnim objektima širom Srbije.

Henkel predstavlja jednu od globalno najznačajnijih poslovnih grupacija u hemijskoj industriji, čija paleta proizvoda uključuje deterdžente i proizvode kućne hemije, kozmetičke i   proizvode za negu tela, građevinske lepkove kao i lepkove za industrijske i proizvodne sisteme, sa ukupnim prometom od 14,1 milijarde evra u 2008. godini. 

Za ovaj važan korak u svojoj ekspanziji kompanija Henkel odlučila se zbog tradicije, kvaliteta i ugleda fabrike Merima, snage njenih brendova, kao i potencijala i geografske pozicije domaćeg tržišta, koje se svojom centralnom pozicijom može nametnuti kao snabdevač celog regiona jugoistične Evrope.

Do danas je investirano više od 64 miliona evra, a zbog velikih potreba tržišta, za rekordnih devet meseci izgrađena je i nova Henkel Ceresit fabrika za proizvodnju građevinskih lepkova u Inđiji, opštini koja izuzetnim geografskim položajem i odličnom povezanošću pruža najviše mogućnosti za izvoz. Na istoj lokaciji, sredinom 2008. godine otvorena je i nova fabrika za proizvodnju tečnih maltera. Henkel fabrike građevinskih

lepkova izgrađene su po najmodernijim tehničkim, tehnološkim i ekološkim standardima. Pored domaćeg tržišta, iz Henkel fabrika snabdevaju se i tržišta Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Rumunije, Crne Gore i Makedonije.

THOMSIT

Jedna od kategorija na koju su u Henkel-u posebno ponosni je linija proizvoda specijalizovana za podopolaganje – Thomsit. Ukoliko vam treba najbolja performansa, sigurnost u tehnologiji podopolaganja i maksimalna tehnička podrška u planiranju i realizaciji građevinskih projekata, Thomsit je pravi izbor za Vas. U današnje vreme, mnogi koji ulaze u renoviranje svog životnog ili poslovnog prostora naizlaze na isti problem – kako učiniti ravnim pod koji još pri izradi napravljen krivim. Upravo takve probleme rešava Henkel-ova linija proizvoda Thomsit.

Inovativna rešenja namenjena izradi ravnih podova uključuju osnovne premaze,  samonivelišuće mase, lepkove i materijale za reparaciju. Iako se prilikom izlivanja betona puno pažnje posvećuje postizanju kompaktne i ravne površine, ovi napori su unapred osuđeni na neuspeh jer se beton već prilikom sušenja i sazrevanja deformiše u manjoj ili većoj meri. Samonivelišuće mase se na veoma jednostavan način hvataju u koštac sa ovim problemom. Kako sve funkcioniše?

PRIMENA THOMSIT PROIZVODA

Kako bi omogućili pouzdanu ugradnju podnih obloga, potrebna je podloga bude dobro pripremljena. Thomsit nudi široki spektar visoko kvalitetnih proizvoda za prajmerisanje, nivelisanje i popunjavanje pukotina i sanaciju podloge. Takođe nudi raznovrstan asortiman lepkova za sve vrste podnih obloga npr. PVC, guma, tekstil, parket, prirodni linoleum, pluta, itd. U slučaju specijalnih zahteva kao sto je brodski sector – specijalni elektroprovodni sistemi, i ostala specijalizovana područja, Thomsit nudi adekvatna rešenja.

Kod većine proizvoda iz Thomsit linije postupak je sličan. Čvrsta, hrapava i obavezno suva podloga očišćena od masnoće, bitumena, prašine i drugih nečistoća, prvo se priprema nanošenjem osnovnog premaza. Različite podloge zahtevaju drugačije premaze koji osiguravaju dobro razlivanje i vezivanje, a sprečavaju prebrzo sušenje samonivelišuće mase, a sprečavaju i pojavu mehurića. Dobar izbor osnovnog premaza od izuzetnog je značaja za potpuno iskorišćavanje črvstoće i drugih osobina smonivelišuće mase.

Odgovarajuća samonivelišuća masa bira se na osnovu opsega neravnina na pripremljenom podu, željene debljine sloja, brzine očvrašćavanja, čvrstine i drugih osobina. Za popunjavanje eventualnih rupa ili pukotina na podu koristi se Thomsit materijal za reparaciju. Tajna samonivelišuće mase je što veliki deo posla obavlja sama – zbog male gustine ona se prilikom postavljanja sama razliva i stvara gotovo ravnu površinu.

Prah za samonivelišuću masu meša se sa čistom vodom, tako što se prvo smeša dobro izmeša mikserom. Sledeći korak je nanošenje mase na pod, koja se zbog manje gustine sama razliva i gotovo izravnava, a dodatno se raspoređuje nazubljenom gletericom ili ravnalicom, nakon čega se mehurići vazduha izbacuju bodljikavim valjkom. Celokupno manipulisanje smesom ne treba da traje duže od 20-25 minuta. Velika prednost ove smese je što se nakon manje od dva sata može hodati po podu, dok se podne obloge postavljaju već nakon 24 časa.

Kao što smo rekli, na Thomsit liniju su u Henkel-u posebno ponosni zbog praktičnosti i visokog kvaliteta. Iako za iskusne majstore postupak primene nije komplikovan, u Henkel-u su uvek otvoreni za one kojima su potrebne detaljnije informacije, a za što kvalitetnije iskorišćavanje mogućnosti Thomsit sistema Henkel organizuje i stručne obuke.

Thomsit sistem

•    Osnovni premazi služe za pripremanje površine za nanošenje samonivelišućih masa ili lepkova.

•    Specijalni premazi na bazi epoksidnih ili poliuretanskih smola za tretiranje kritičnih podloga npr. povećana vlažnost podloge, nedovoljna nosivost, itd.

•    Samonivelišuće mase većinu posla oko izravnanja poda obavljaju same, jer su retke pa se lako razlivaju.

•    Lepkovi se koriste za lepljenje tekstilnih podnih obloga, parketa, linoleuma, laminata, gumenih i drugih podnih obloga.

•    Reparacioni materijali su smole i malter za popravljanje pukotina i ostalih oštećenja na betonskim i drugim podlogama. Reparaciona smola se koristi i za lepljenje metalnih ojačanja na podu, a reparacioni malter i za gletovanje na podovima i zidovima.

Henkel Srbija d.o.o.

Prethodni tekstNega i održavanje podova od drveta
Sledeći tekstNovi Parkett Centar u Novom Sadu