„The Art of Floor Systems“: Uzin Utz punih 111 godina definiše tržište

Uzin Utz definiše tržište već 111 godina, kao kompanija srednje veličine za građevinsku hemiju, održivo porodično preduzeće, globalni dobavljač kompletnog asortimana za podnih sistema i pokretač inovacija u industriji. Za upravni odbor kompanije, 111 godina je sjajan trenutak da proslavi raznolikost podnih obloga budućnosti, kao porodice brenda Uzin Utz, sa novim dizajnom. Kompanija sa sedištem u Ulmu približava svojih šest brendova – Uzin, Wolff, Pallman, Arturo, Codex i Pajarito – pod jednim brendom Uzin Utz sa novim korporativnim dizajnom i izgledom. Zajedno, brendovi su kamen temeljac za profesionalnu, jaku izradu i za visokokvalitetna sistemska rešenja koja pokrivaju sve aspekte podnih obloga.

Tokom 111 godina, Uzin Utz se razvio od regionalnog proizvođača lepkova do međunarodne kompanije za građevinske hemikalije i pionira u industriji. Predvođena tada kao i sada od strane osnivačke porodice Utz, porodica brendova je kontinuirano rasla – držeći se zajedno i isporučujući jedinstven nivo stručnog znanja koji je kombinovan u zajedničku, osnovnu stručnost u podovima.

Učiniti svet podova u „umetnost podnih sistema“

Uzin Utz izvršni odbor

„Kao porodično preduzeće četvrte generacije, mi smo sinonim za stručnost u podovima i želimo da tu stručnost dodatno proširimo kao blisko povezana grupa brendova“, objašnjava Philipp Utz, član odbora za prodaju i marketing. „Zajedno imamo najbolja rešenja za sve potrebe naših kupaca, uključujući i na međunarodnom nivou“, kaže Philipp. „Želimo da zanatlijama, projektantima i arhitektama pružimo profesionalna rešenja za podove koje mogu koristiti za projektovanje podova i prostora na najvišem nivou„.

Dva brata, Julian i Philipp Utz, praunuci osnivača zajedno vode kompaniju kao članovi odbora. Poznavanje pojedinačnih brendova objedinjeno je u novu zajedničku kampanju, „Umetnost podnih sistema“, pod brendom Uzin Utz. Prisustvo brenda je vizuelizovano novim korporativnim dizajnom koji jasno demonstrira zajednički identitet porodice brendova, a istovremeno čini sve brendove jasnim, prepoznatljivim sa modernizovanim logotipom i apstraktima. Svaki brend je jedinstven, a prepoznatljiv oblik i boja za svaki od njih se koriste na svim pakovanjima i medijima. Zajedno, čine novi vizuelni prikaz kampanje za „Umetnost podnih sistema“.

Uzin Utz brendovi

Rešenja za podove iz jednog izvora: brendovi u porodici podržavaju jedni druge

Mi sledimo princip odobrenih brendova“, kaže Philipp Utz. „Pojedinačni brendovi su ojačani glavnim brendom. Na mestu prodaje, novi dizajn olakšava potrošačima da prepoznaju i povežu sisteme za instalaciju, premaze i alate kao ‘porodicu’. To se postiže kombinovanjem boja brenda i apstrakta sa uočljivo istaknutim nazivima proizvoda, plus jasnim i minimalnim fontom koji se koristi samo za osnovne informacije. Tehničke informacije su prikazane međunarodno priznatim piktogramima. QR kodovi sa informacijama specifičnim za državu su takođe dati na svim pakovanjima.“

Jaka reč i tvrdnje

Novi logo Uzin Utz

Za novi korporativni identitet, logo brenda UZIN UTZ je takođe redizajniran. Slovo je prekinuto u donjoj polovini, stavljajući donju liniju ‘poda’ u središnji deo. Ovaj simbol predstavlja osnovnu oblast stručnosti kompanije – u podovima. „U eri kada mnogi brendovi gube pravac i koherentnost, mi dajemo izjavu sa našim logom“, priznaje Julian Utz. Ispod logotipa stoji tvrdnja „Vaš pod. Naša strast.“ dodatno promoviše snagu brenda u svim medijima.

Uzin Utz brendovi

111 godina Uzin Utz: U budućnost sa strašću

U Uzin Utz-u, „Vaš pod. Naša strast.“ nije samo strast prema podovima. Tvrdnja takođe oličava korporativnu strategiju PASSION 2025, koja se zasniva na četiri stuba Planeta, Profit, Ljudi i Proizvodi i usluge, koju  zaposleni sa strašću sprovode i implementiraju u projekte. „Intenzivno smo radili na novom korporativnom dizajnu 2021. godine sa fokusom i na proizvode i usluge, kako bismo ga predstavili našim glavnim zainteresovanim stranama, ‘Zaposleni i društvo’, i našim kupcima za 2022. godinu ‘Ljudi’“, kaže Julian Utz, objašnjavajući pristup.

„’Ljudi’ predstavljaju zajedništvo koje novi brend identitet grupe prenosi. Podružnice su integrisane u kompaniju pod jednim imenom još 2017. Za nas je uspostavljanje „krovnog“ brenda važan korak u jačanju zajedničke ideje o porodici i pružajući našim klijentima širom sveta najbolju moguću sinergiju i rešenja za podove iz jednog izvora“, dodaje član odbora Philipp Utz. U tom procesu, brend asocijacija proizvoda za negu, čišćenje i održavanje podova je takođe obnovljena. Ranije smešteni pod brendom RZ, ovi proizvodi prelaze na brendove Uzin i Pallmann. „Ekonomska i socijalna održivost su podjednako deo našeg DNK kao i održivi proizvodi koji isporučuju ekološki prihvatljivu gradnju koja štedi resurse“.

Uzin Utz Brend menadžeri

Posebna web stranica, video snimci, posteri i kampanja na društvenim mrežama prate pokretanje kampanje „Umetnost podnih sistema“ za međunarodnu publiku. U novembru 2021. počelo je odbrojavanje za sve zaposlene na intranetu kompanije sa dnevnim izveštajima o istoriji kompanije.

111 godina Uzin Utz-a je početak za „Umetnost podnih sistema” – kombinujući tradiciju sa ambicioznom vizijom budućnosti – kombinaciju koja je sada u svojoj četvrtoj generaciji u Uzin Utz-u. Više informacija na www.the-art-of-floor-sistems.com


UZIN UTZ Srbija d.o.o.
Bulevar Peka Dapčevića 43, 11041 Beograd
T: +381 11 3989 044
    +381 11 3989 050
rs@uzin-utz.com
www.​rs.​uzin-​utz.​com