Tarkett profesionalna rešenja: podne obloge za škole

Kada dođe vreme da škola promeni pod, odabir podne obloge nije nimalo laka odluka. Situacija je najčešće takva da pod, uz ograničen budžet za tu namenu, treba da odgovori niz zahteva: bezbednost, zdravlje, stimulacija rada i akivnosti, dugotrajnost, jednostavno održavanje… Ukratko, traže se vrhunski uslovi za rad, rast i druženje, jer su u pitanju prostori u kojima deca provode veliki i važan deo svog vremena.

U želji da pomogne školama u stvaranju idealnog ambijenta za učenje i boravak u školama, kompanija Tarkett je krajem prošle godine organizovala na svojoj Facebook stranici nagradni konkurs pod nazivom „Učionica iz snova“, u kom su učitelji, nastavnici, đaci i roditelji pozvani da pošalju fotografije ili crteže idealne učionice za rad, druženje i boravak, sa posebnim naglaskom na izgledu poda. Za pobednika je bila rezervisana specijalna nagrada – nova podna obloga za učionicu.

Nagradni konkurs pod nazivom „Učionica iz snova“
OŠ „Milan Rakić“

Kako je na konkurs pristiglo mnoštvo maštovitih prijava, Tarkett je odlučio da nagradi tri: O.Š. „Milan Rakić“ iz Mionice, OŠ „Desanka Maksimović“ iz Priboja i OŠ „Miloš Crnjanski“ iz Hrtkovaca. Tarkett je sa zadovoljstvom prionuo na ispunjenje svog obećanja…

Tarkett je odlučio da nagradi tri osnovne škole
OŠ „Milan Rakić“

Renoviranje OŠ „Milan Rakić“ iz Mionice podrazumevalo je dosta priprema, kako bi novi pod ispunio svoju ulogu. Stara obloga je uklonjena (itison iz 2000. i ispod njega vinil iz 1991), a kako se škola nalazi na tlu punom podzemnih voda, a bila je i oštećena u poplavama proleća 2014. godine, postavljena je dodatna zaštita, pod je podignut… Tek tada je postavljen prirodni linoleum, kolekcija Veneto XF2.

Renoviranje OŠ „Milan Rakić“ iz Mionice podrazumevalo je dosta priprema
OŠ „Milan Rakić“

Pošto im pod služi kao prostor za rad, rešenja su birali đaci i učiteljica: odabrani „Burgundy“ dezeni mermernog dizajna u više nijansi bordo crvene i još dva dezena iz iste kolekcije. Za još inspirativniju atmosferu, na podu su se našli i jedna „školica“ i dodatne šare. Danas je OŠ „Milan Rakić“ primer savremene, inspirativne učionice u kojoj deca vole da borave i uživaju u radu.

Savremeni vinil podovi su izuzetno trajni i laki za održavanje
OŠ „Desanka Maksimović“

U OŠ „Desanka Maksimović“ iz Priboja i OŠ „Miloš Crnjanski“ iz Hrtkovaca, odluka je pala na savremene vinil podne obloge. Ovi podovi su izuzetno trajni i laki za održavanje, sa dodatnom „Extreme protection“ zaštitom. U isto vreme, broj i izbor dezena na raspolaganju pruža mnoštvo kombinacija za stvaranje jedinstvene atmosfere.

OŠ „Desanka Maksimović“ iz Priboja
OŠ „Desanka Maksimović“

U OŠ „Desanka Maksimović“ iz Priboja, nakon što je uklonjen veoma oštećeni vinflex iz 1988, sa rupama od stolica, sa školom je dogovoreno veselije rešenje sa više boja, odmerena kombinacija koja podiže energiju i podstiče rad i kreativnost.

Kombinacija koja podiže energiju i podstiče rad i kreativnost
OŠ “Miloš Crnjanski”

Postojeći parket u OŠ „Miloš Crnjanski“ iz Hrtkovaca, ugrađen 60-ih godina prošlog veka, takođe je bio ošećen i pun rupa. Odabrana su dva vinil rešenja: jedno smirenije, sa drvenim dezenom iz kolekcije Force, i jedno svetlije iz kolekcije Spark.

Postojeći parket u OŠ „Miloš Crnjanski“ iz Hrtkovaca, je ugrađen 60-ih godina prošlog veka
OŠ “Miloš Crnjanski”

Kao rezultat ogromnog iskustva i konstantnih inovacija, Tarkett vinil i linoleum za obrazovne ustanove savršeno odgovaraju na sve potrebe školskih prostora. U pitanju su podovi nove generacije koji sjajno odgovaraju na sve potrebe đaka, ali i i nastavnog procesa i škole.

Tarkett vinil i linoleum za obrazovne ustanove savršeno odgovaraju na sve potrebe školskih prostora
OŠ “Miloš Crnjanski”

Proizvodi sadrže ojačanja koja sprečavaju habanje, drastično olakšavaju održavanje, obezbeđuju dugotrajnost i očuvanje kvaliteta, a dezeni stvaraju kreativna i inspirativna okruženja u kojima je boravak prijatniji i stimuliše rad i koncentraciju. Uz to, prilikom odabira podne obloge, Tarkett pruža i mogućnost konsultacija sa stručnjacima u Tarkett Akademiji, trening centru i Showroomu u Bačkoj Palanci.

Kad su u pitanju podne obloge za obrazovne ustanove, Tarkett profesionalna rešenja su tu da pruže pravi odgovor i podršku u stvaranju bezbednih, zdravih i stimulativnih škola – vrhunskih uslova za rast, razvoj i učenje.

www.tarkett.rsTarkett SEE
Industrijska zona bb, 21400 Bačka Palanka
T. +381 21 7557 649
F. +381 21 7557 637
E. info.trade@tarkett.com
W. www.tarkett.rs