Dizajnirani elastični podovi

Dizajnirani podovi su otporni na vodu i buđ, izgledaju neverovatno imitirajući kamen ili drvo, i lako se postavljaju kao plutajući pod ili sistem na dugme. Atkraktivni su u pogledu cena. U poslednje vreme, ovakvi podovi su podložni kritikama zbog prisustva plastifikatora koji su problematični jer ugrožavaju ekološku sredinnu i zdravstvene uslove.

Proizvođači su pronašli odgovor na pitanje zbog čega većina podova ove vrste ne poseduje te hemijske dodatke. U stvari, neki od njih sada ispunjavaju stroge standarde koje je postavila ECHA a koji su bezopasni po zdravlje dece. Postoje alternativni konvencionalni plastični dizajnerski podovi sa digitalnim otiskom, odnosno printom.

Proizvođači podova posebnu pažnju posvećuju razvoju jače dizajnerske obloge. Postoje mnogi proizvodi koji imaju veću čvrstoću osnovnog materijala ili su sa dodatkom slojeva koji omogućavaju lako postavljanje. Obloga je posebno rigidna zahvaljujući jednom od PVC jezgra i PE pene podloge.

Sve je više proizvoda na našem tržištu koji su dostupni u XXL veličinama, kao šro je je “Grand” ploča koja je u ponudi Mflor International kompanije. Ima devet različitih formata ploča kao na primer: Herringbone, Basket-tkanje, šestougaoni ili dijamant obrasci.

Elastični podni sistemi za javne prostore

Elastični podni sistemi su na bazi poliuretanske smole, velike izdržljivosti, debljine 2 – 3 mm, i imaju visoki stepen udobnosti, i niz optičkih i dekorativnih mogućnosti.

Elastični podni sistemi za stambene prostore

Elastični podni sistemi su na bazi poliuretanske smole, debljine 2 – 2,5 mm i idealna su kombinacija udobnosti i sigurnosti.

Prethodni tekstInovacija – Beton armiran bambusom
Sledeći tekstOd industrijskih hala do naših domova – Održavanje i nega dekorativnih podova od betona