Tkani vuneni tepisoni – Axminster

Axminster je jedan od najvećih svetskih proizvođača tkanih vunenih tepisona.
Axminster tepisoni su sinonim za kvalitet i luksuz. Imaju prefinjen sjaj i izuzrtnu jasnoću boja. Izrađeni su od najkvalitetnijih prirodnih materijala. Na tržistu je rasprostranjeno mnoštvo proizvoda, boljih i slabijih kopija, ali samo sa pravim engleskim tepisonima, postiže se vrhunski izgled i kvalitet, a ujedno, i dugotrajnost tepisona.

Značaj osnove podloge i prediva

Osnova je napravljena od jute i pamuka koji su zajedno tkani pravolinijski. Ovo osigurava da sam tepih bude utkan u pravolinijskim redovima.

Kvalitet tkanog tepiha

Kvalitet tkanog tepiha zavisi od broja rupa po kvadratnom inču, i od načina na koji su rupe raspoređene, bilo da su savršenog oblika kvadrata ili pravougaonika. Veličinu ovih rupa diktira debljina konca koja se koristi. Deblji konac proizvodi intenzivniju teksturu i omogućava zavidnu prijatnost nogama.

Vuna koja se upotrebljava u izradi

Vuna koja se upotrebljava u izradi ovih tepisona je konvrdžava, elastična, i zbog ove karakteristike odlično zadržava svoj prvobitni izgled. Prirodna elastičnost i gipkost tepisonima omogućava dugotrajnost korišćenja.

Axminster tepisoni su otporni na prljanje, i dugo zadržavaju lep izgled. Specifična struktura vlakna sprečava da nečistoća tepisona bude vidljiva. Prilikom čišćenja i pranja, vunena vlakna nabubre čime se stvaraju olakšavajući uslovi za otklanjanje nečistoća.
Axminster tepisoni poboljšavaju kvalitet vašeg života jer njihova struktura ne sadrži štetne hemikalije. Oni su prirodni, sigurni i otporni na gorenje. Zbog ove karakteristike svoju primenu su našli u skoro svim vrstama delatnosti. Takođe, Axminster tepisoni su odlični zvučni i toplotni izolatori.

Tepisoni napravljeni u kombinaciji 80% vuna i 20% poliamid

Za ugradnju u javne objekte uglavnom se primenjuju tepisoni napravljeni u kombinaciji 80% vuna i 20% poliamid. Ova mešavina je izabrana u cilju trajnostii i idržljivosti.
Axminser tepisi zadovoljavaju sve zahteve kupaca, od estetike do trajnosti.
Bez obzira na to koji stil preferirate, uvek se može pronaći pravi izbor za vaš način života, koji će zadovljiti sva vaša očekivanja od jednog tepiha, a možda ih i premašiti.