Stručni i za najzahtevnije projekte

Axa inženjering je kompanija registrovana za izgradnju stambenih i nestambenih zgrada. Izvodimo sve vrste grubih građevinskih radova od armiranog betona, pri čemu smo se specijalizovali za izvođenje mostova.

Mostovi koje radimo predstavljaju značajne infrastrukturne objekte izvedene na teritoriji Srbije i Crne Gore. Navodimo najbitnije:

  • most kod Beške
  • Žeželjev most u Novom Sadu
  • most u Podgorici
  • most u Bijelom Polju

Most kod Beške preko Dunava je sagrađen u okviru projekta auto-puta Beograd-Novi Sad-Subotica. Ukupna dužina mosta je 2250m, a širina 14,4m. Most ima tri trake za drumski saobraćaj (pun profil za jednu stranu auto-puta) i dve pešačke staze širine 1,7m. Visina mosta iznosi 68,20m. Konstrukcija je od armiranog betona. Most je završen 2011. godine. U toku je izvođenje novog Žeželjevog mosta u Novom Sadu.

Novi Žeželjev most u Novom Sadu preko Dunava gradi se na mestu srušenog mosta. Most je zadržao sličnu geometriju kao i na prethodnom rešenju, sa razlikom u materijalu od koga je projektovan glavni nosač (čelična konstrukcija sa ukrštenim dijagonalnim zategama umesto srušene betonske kostrukcije sa vertikalnim zategama). Most ima dva železnička  koloseka, dve drumske trake, dve pešačke i biciklističke staze. Ukupno će biti širok 31m, a dug 475m.  Konstrukcija je od armiranog betona (stubovi i kolovozne ploče) i čelika (glavni nosač). Ukupna količina betona predviđena projektom je oko 13000 m3, dok je količina armature oko 2500 tona. Visine obalnih stubova iznose od 7m do 14m, mereno od dna naglavnice šipova do vrha ležišne grede, dok je u slučaju srednjeg stuba to rastojanje 24m. Rok za izgradnju mosta je 3 godine.

Pored mostova, izvodimo i tunele, nadvožnjake, potporne zidove, objekte iz oblasti visokogradnje-stanogradnje, kao i objekte za proizvodnju električne energije iz obnovljivih izvora. Kompaniju čine stručni kadar sa odgovarajućim sertifikatima za projektovanje, izvođenje i nadziranje radova, vrhunski radnici sa velikim iskustvom u građevinarstvu i kvalitetan menadžment i organizacija. Kompanija poseduje odgovarajuću opremu, alat i mehanizaciju za samostalno izvođenje većine standardnih objekata. Prilikom izvođenja radova sarađujemo sa renomiranim kompanijama iz EU iz oblasti niskogradnje i gradnje mostova. Naši klijenti su prepoznali kvalitete i potencijale kompanije Axa inženjering, što je dovelo do zajedničkog nastupa na projektima.

AXA INŽENJERING d.o.o.
Futoški put 1, 21000 Novi Sad
+ 381(0) 63 806 86 82
E-mail: office@axaing.com
www.axaing.rs