Slojevitost podne obloge

Na slaganje slojeva odeće i nekretnine smo već navikli, ali šta sa tepisima? Zahvaljujući dizajnerima koji razmišljaju van okvira uobičajenog, slaganje slojeva tepiha je potpuno novi trend. Postoji mnogo novih i interesantnih ideja u izobilju za dekorisanje vašeg doma. Iskoristite najbolje!

Ukoliko vam se neki tepih dopada, ali ne pokriva željenu površinu, tada je pravo vreme za slaganje slojeva. Ispod glavong tepiha stavite veći tepih koji će pokriti veću površinu. Veći tepih treba da bude neutralne boje, od prirodnog, grubljeg materijala poput jute, morske trave, konoplje…

Tepisi od zida do zida

Stanovi u kojima su tepisi postavljeni od zida do zida mogu imati problem kada dođe do promene tepiha. Promena tepiha nije uvek i jedina opcija. Dubinskim čišćenjem tepiha i postavljanjem tepiha manjih površina preko njih, eventualne mrlje će postati nevidljive a vi ćete imati trendi prostoriju. Slično možete uraditi i sa prostorijama povećane frekvencije. Prostor ispod trpezarijskog stola, možete ukrasiti dodatnim tepihom, na primer.

 

Životinjske kože

Životinjske kože su idealne za slaganje tepiha. Zbog svoje male debljine, još je manja verovatnoća da ćete se spoticati preko njihove ivice. Takođe, zbog svog neobičnog i nepravilnog obika, životinjske kože će učiniti prostor interesantnim. Ovčija koža i goveđa su najpopularnije i lako uklopive u svaki prostor. Prvo, zbog topline i veličine koja je pogodna za pomeranje i premeštaanje, a drugo zbog sofisticiranog izgleda i zadovoljavajuće veličine.

Za one koji ne vole imati „amblem“ životinjskog porekla na podu, postoje najrazličitiji dizajn krpara od raznih materijala, namenjenih svačijem ukusu.