REKLI SU O NAMA… Predrag Janković iz kompanije Zorka-Keramika d.o.o.: Samo napred i ne odustajte

Uspešno upravljanje preduzećem uslovljeno je sposobnošću čelnih ljudi u svakoj kompaniji da razume potrošače, njihove potrebe, da im ponudi i isporuči veću vrednost u odnosu na konkurente i da isprati trendove u svetu podova i podnih obloga, a da li postoji bolje mesto od jedinog stručnog časopisa na Balkanu?

Svakodnevno razgovaramo sa našim klijentima i osluškujemo njihove i potrebe tržišta i na taj način radimo u interesu svih nas, punih 12 godina.

A povodom našeg velikog jubileja, razgovarali smo i sa Predragom Jankovićem, brend menadžerom kompanije Zorka-Keramika d.o.o.

Već više od 12 godina imamo istu misiju, edukaciju i informisanje naših čitaoca. Kakvo je vaše iskustvo sa časopisom „PODOVI“ i redakcijom koja ponosno stoji i potpisuje svaki broj?

Sama činjenica da skoro od samog početka časopis „PODOVI“ i Zorka Keramika sarađuju, govori o energiji i duhu koju nosi ovaj partnerski odnos. Sve same reči hvale za pristup, kao i način na koji se odnosite prema klijentima koji daleko prevazilazi hladni poslovni pristup, što se u prethodnom periodu pokazalo kao dobitnički pristup.

Zorka Keramika doo / Serija: Persia Bianco&Grigio 25x75 cm
foto: Zorka Keramika doo / Serija: Persia Bianco&Grigio 25×75 cm

Trudimo se iz broja u broj da dotaknemo svaku grupu proizvoda koji imaju veze sa „PODOVIMA”. Šta mislite o stručnim tekstovima u našem časopisu?

U vremenima koja su zavisna od informacija koje uvek moraju biti podržane i činjenicama, stručni tekstovi pisani od strane eksperata, kao u vašem slučaju, doprinose mnogo više nego što se na prvi pogled vidi. Samo napred i ne odustajte od njih.

Koliko su vaši proizvodi evoluirali i napredovali u poslednjoj deceniji?

Prethodna decenija je doprinela velikom skoku u informisanosti i potrebama tržišta za novim trendovima po pitanju materijala i grafičkih rešenja. Naše pločice i proizvodni pogoni su u skladu sa poslednjim dostignućima doživeli u više navrata kako dizajnerska tako i tehnološka unapređenja. Kvalitativno i kvantitativno smo višestruko porasli i zauzeli visoku poziciju na tržištu Srbije, nego i šireg regiona.

Naš je utisak da se u poslednjih nekoliko godina fokus stavlja na kvalitet. Da li smo u pravu?

Kvalitet je pre svega nešto čime se održava i podiže poverenje kod krajnjih korisnika. Vi ste menjali format časopisa i vrstu papira u skladu sa trendovima, i niste na račun toga smanjili kvalitet sadržaja, već ste unapredili. Tako je i svet keramike u našem slučaju postao u najmanju ruku mesto gde se biraju dijamanti za najfiniju ogrlicu, gde smo i mi uvrstili naše artikle ne samo po pitanju dizajna već ustaljenogi povišenog standarda kvaliteta.

ZORKA KERAMIKA doo keramičke pločice
Foto: ZORKA KERAMIKA doo / Marble Statuario 60×60

Kako ste se izborili sa problemima izazvanim virusom COVID 19 u prošloj godini i šta očekujete od 2021. godine?

Zahvaljujući dobrim operativnim planiranjem lagera sirovina, i činjenici da posedujemo sopstvene rudnike sirovina za proizvodnju pločica, nismo previše bili uzdrmani situacijom. Proizvodni pogoni su uz organizovanost rada i primenu svih mera funkcionisali bez problema, a tim prodaje i marketinga je na osnovu uloženih godina rada unazad kao i u toku cele godine postigao planirane ciljeve. Ostvareni su rezultati koji su na nivou planiranog.

Prateći moderne trendove dva puta smo menjali format časopisa i sam dizajn. Znamo da je pored sadržaja važan i vizual samog izdanja. Sada je na pomolu i treći redizajn i novi format. Koliko časopis vizuelno ispunjava vaše kriterijume?

Promene su dobre, a kad prate trendove onda i daju pozitivne rezultate. Nemam zamerki, uvek me iznenade fini detalji na koricama, efekti unutar časopisa, kao i svaki prvi utisak kada čitam neki oglas ili PR tekst. Puno vremena je potrebno za tako nešto.

Šta je ono što biste promenili ili dodali u nekom od narednih brojeva?

Zašto menjati ili popravljati nešto što je sa svakim brojem sve bolje?

Keramicke plocice
Foto: Zorka-keramika d.o.o.

Svaki časopis treba da prati i adekvatan portal. Naša web stranica www.podovi.org je jedna od najposećenijih u celom regionu. Kako vam se čini sadržaj i vizual iste?

Vizuelna veza štampanog izdanja i portala obogaćuje ukupan utisak. Sve je na svom mestu, i pre svega portal ima dobar i brz odziv na svim platformama što je sada i najbitniji momenat.

Spremamo 50-ti broj časopisa i nikada nismo odložili niti preskočili neki broj. Šta mislite zašto toliko dugo trajemo?

Stav urednika i duh koji nosi cela redakcija, su u deceniji iza nas postali sve sem samo posla. U Vašem slučaju odnos „PODOVI“ i klijent nije samo oglas ili PR, kod vas je sve kao paket ili poklon koji dobijete od obožavaoca.