Reč urednika: Novi koncept „Podova“…

Poštovani

Mi u redakciji časopisa uvek smo bili dosledni u ostvarivanju zacrtanih ciljeva i trudili smo se da svaki segment naše medijske platforme bude doveden do savršenstva, ako ono uopšte postoji. Vizual i format časopisa menjali smo tri puta za 14 godina rada, a sada prvi put na red dolazi i promena vrste papira. U skladu sa poslovnom politikom i aktuelnim trendovima doneli smo odluku da od sledeće godine „Podove“ štampamo na ekološkom papiru. Znamo da će vam se dopasti novi papir koji je jako zahvalan za štampu i fotografijama daje jedan drugačiji i prirodniji izgled. Moramo biti svesni da su resursi na planeti ograničeni, te da posmatrajući trenutnu situaciju u svetu i kod nas, ekološki aspekt mora biti veoma važan, pa smo iz tog razloga doneli odluku da se priključimo nekolicini ozbiljnih svetskih izdanja koji se štampaju na istom papiru.

Ove promene nas očekuju od sledećeg izdanja tj. sledeće godine, a od ovog broja smo uneli određene promene u samom sadržaju vašeg omiljenog časopisa. Kao što možete primetiti rešili smo da malo više prostora pružimo arhitektama i da predstavimo određene projekte sa fokusom na podove, podne obloge ili hidroizolaciju objekata. Svest o ulozi arhitekte i drugih inženjera na realizaciji ili izgradnji objekata kod nas se polako menja i većina investitora shvata važnost i potrebu za stručnim licima iz segmenta arhitekture koji sve više dolaze do izražaja. Svedoci smo fenomenalnih javnih i privatnih projekata koje potpisuju naše arhitekte, a o nekima ćete moći više da čitate i u ovom broju. Trudićemo se kao i do sada, da celokupan sadržaj bude unikatan i kreiran za potrebe našeg časopisa iliti Vas, naših čitaoca, bez kopiranja stranih projekata ili stručnih časopisa. Smatramo da kod nas postoji mnoštvo fenomenalnih projekata koji zavređuju i medijsku pažnju, i da im je svakako mesto na stranicama ovog časopisa.

NOVO izdanje časopisa PODOVI
prelistajte klikom na LINK

Sektor podova i podnih obloga nije ostao imun na talas poskupljenja, iako se u medijima plasiraju informacije kako su pojedini proizvodi pojeftinili, a cene kod dobavljača su ostale nepromenjene ili su čak i više iz kvartala u kvartal. Cene energenata su i dalje visoke, a stanje se menja iz dana u dan i smatram da skoro nismo imali neizvesniju situaciju i da ne možemo ni pretpostaviti šta nas čeka na početku sledeće građevinske sezone. Kada govorimo o drvenim podovima cene i dalje idu napred, a ukoliko želite neki od nestandardnih podova onda budite spremni na čekanje i do 60 dana. Kada su ostale podne obloge u pitanju, osim livenih podova, lageri su sve manji a porudžbina ima sve više i niko se ne usuđuje prognozirati cene, ne samo za sledeću godinu, već i samo za njen prvi kvartal. Vreme jeftinih energenata na kojima se zasnivala zapadna proizvodnja su očigledno prošlost. Možemo samo da se nadamo da će se rusko-ukrajinski sukob završiti te da ćemo tada imati jasniju situaciju, kada se radi o određenim repromaterijalima i ceni energenata.

Verujemo da će vam se dopasti promene i blagi zaokret naše uređivačke politike i da ćete nas i dalje čitati sa istim žarom.

Čitamo se i dalje!
Predrag Rađen, urednik izdanja

potpis Predrag Radjen, urednik izdanja

Prethodni tekstReč stručnjaka: Proizvodnja i ugradnja behaton ploča
Sledeći tekstRustika – Zašto nas konstantno privlači?