Reč direktora: 50 puta smo pobedili

Kada su na jesen 2008. godine izašli prvi „Podovi“, iskreno, nisam verovao da ću raditi 50-ti broj. Već sledeće godine počela je svetska ekonomska kriza koja se odrazila i na našu zemlju, a građevinski sektor je bio u kolapsu. Našu misiju su i u tim uslovima prepoznali određeni brendovi, pa smo imali sreću da se zajedničkim snagama razvijamo i u takvim uslovima. Radili smo sa brojnim brendovima, sa većinom njih rasli, a danas PODOVE podržava preko 40 klijenata i prisutni su u sva četiri izdanja godišnje i na našem portalu www.podovi.org.

Siguran sam da ne postoji nijedan ozbiljniji brend u Srbiji koji se na bilo koji način bavi podovima i podnim oblogama, a da nije sarađivao sa nama ili još uvek to čini. Puno mi je srce kada vidim u šta su izrasli „Podovi“ i kada pogledam put koji su prošli.

Veliku zahvalnost dugujemo našim čitaocima, klijentima, autorima koji pišu za nas i vama koji nas pratite iz broja u broj. Dva puta smo menjali format i radili redizajn, a sve u skladu sa svetskim trendovima, ali nikada nismo preskočili niti jedan broj.

Sada je na redu treći redizajn i treći format koji će se, verujemo, svima vama dopasti. U poslednjih godinu – dve u trendu su manji telefoni, manji laptop računari, a sve to se preslikalo i na štampana izdanja koja prilagođavaju dimenzije stručnih publikacija aktuelnim trendovima – manje je više. Prosto, takve su tendencije i u arhitekturi i dizajniranju životnog, ali i poslovnog prostora. Čini se da je minimalizam ušao u sve pore društva.

Naša redakcija namerava da nastavi započetu misiju. Potreba za edukacijom i marketingom danas je izražena na svim nivoima, složićete se da je marketing potrebniji nego ikada što dodatno obavezuje Redakciju da ohrabruje naše autore koji su spremni da svojim angažovanjem doprinose sticanju i širenju novih znanja iz oblasti podova i podnih obloga.

Svakom poslovnom subjektu iz ove oblasti sve je teže da očuva stečene pozicije na osvojenim tržištima, a još teže da kreiraju nov tržišni prostor. Sektor građevinarstva raste i razvija se iz godine u godinu, pa je bolje razumevanje tržišta jako važno, a svako preduzeće treba da svakodnevno preispituje poslovni portfolio i da pronalazi marketing kanale i put do potencijalnih korisnika njihovih usluga ili proizvoda.

Časopis PODOVI - Hidroizolacija & Termoizolacija broj 50, februar 2020
Časopis PODOVI – Hidroizolacija & Termoizolacija broj 50, februar 2020

NOVO izdanje časopisa PODOVI
prelistajte klikom na LINK

Naša redakcija je uvek na raspolaganju svakom od vas da kroz konsultacije nađemo model koji najviše odgovara vašem poslovanju. Svakako da je veoma važno naše višegodišnje iskustvo u poznavanju tržišta u ovoj oblasti i danas veliki broj brendova kroz našu medijsku platformu plasira svoje proizvode i usluge i na taj način dopire do ciljne grupe.

„Podovi“ su pobedili opet. Pobeđuju već 13 godina priče kako stručna izdanja nemaju budućnost, kako je štampa prošlost (a knjige i uskostručni časopisi nisu nikada bili prodavaniji), kako Srbija nije mesto gde se čitaju stručni časopisi jer mi mislimo da znamo sve najbolje, kako smo previše usko orijentisani da bi opstali, kako je sve na internetu (pa i mi smo)… Pobedili smo moj tim i ja zahvaljujući posvećenosti, neverovatnoj energiji i činjenici da radimo ono što volimo i volimo ono što radimo.

Čitamo se i dalje, barem još 100 brojeva…
Predrag Rađen, direktor izdanja

potpis Predrag Radjen, urednik izdanja

Prethodni tekstHAURATON rešenja za odvodnjavanje na stambeno-poslovnom kompleksu PARK 11
Sledeći tekstTajna savršenih uglova – CUBU podne lajsne