Raspisan tender za parterno uređenje oko novog tržnog centra u Novom Sadu

Dok se na uglu Bulevara oslobođenja i Bulevara cara Lazara čeka početak gradnje tržnog centra „Promenada“ kompanije „Nepi“, gradska vlast je raspisala tender za projektovanje parternog uređenja okoline tog objekta.

Izgradnja novog tržnog centra u Novom Sadu počinje za dve nedelje
Foto: Izgradnja novog tržnog centra u Novom Sadu počinje za dve nedelje

Naime, „Nepi“ će u okviru gradnje tržnog centra do visine od pet spratova ukupne površine od 115.318 kvadrata, što je veći prostor od Spensa (koji ima 85.091 kvadrata), urediti deo okoline, a Grad će biti zadužen da uredi ostatak javne površine koji nije prodat kada je ova kompanija kupila plac za 3,7 milijardi dinara.

Ovaj tender Grada je raspisan u momentu dok se očekuje početak gradnje tržnog centra. Građevinska dozvola je izdata, ali Grad ne mora da žuri sa svojim delom radova, jer će oni uslediti tek kada objekat bude gotov.

U samoj konkursnoj dokumentaciji Uprave za građevinsko zemljište i investicije se navodi da projekat uređenja javnih površina treba da se osloni na rešenja koja je za okolinu tržnog centra ponudio arhitektonski biro „Đorđe Bajilo arhitekti“. Ovo znači da će prostor oko „Promenade“ biti pretežno popločan behatonom, a biće tu i klupa, kanti za otpad i žardinjera, bez mnogo zelenih površina. Okolina će biti ukrašena i sa dekorativnom rasvetom, kao i sa jednim terenom za odbojku, terenom za basket i dečijim igralištem.

Dodajmo i da se iz projekta vidi da će pristup tržnom centru vozilima biti moguć sa Bulevara oslobođenja, jer će biti probijena saobraćajnica otprilike uz samu ivicu sadašnje ograde parcele, gde je smeštena zgrada inspekcije i ostaci električne centrale.

Prostor oko "Promenade" biti pretežno popločan behatonom, a biće tu i klupa, kanti za otpad i žardinjera, bez mnogo zelenih površina.

Foto: Izgled tržnog centra „Promenada“