Priprema podloge – Osnova kvalitetnog rešenja

Postoje različiti načini pripreme površina na početku svakog projekta ugradnje industrijskog poda. Kako bi obezbedili uspešnu ugradnju potrebno je izvesti adekvatnu pripremu. Svaki od metoda pripreme zahteva specijalizovanu opremu i specifične tehnike. Proces pripreme podloge je ključni korak pri ugradnji industrijskog poda i zahteva temeljnu analizu. Bitno je naglasiti, da priprema podloge može zahtevati primenu više od jedne metode u zavisnosti od stanja postojećeg poda.

Najčešće korišćene metode pripreme podloge su:

  1. Sačmarenje – Mašine koje se koriste poseduju i sistem za otprašivaje, što obezbeđuje radnu sredinu bez prašine koja bi inače smetala ostalim procesima koji se odvijaju u blizini.
  2. Glodanje – Primenom ovog procesa je moguće regulisati debljinu sloja koju želimo da uklonimo.
  3. Brušenje – Koristimo kada želimo da dobijemo glatku površinu za nanošenje tankoslojnih industrijskih podova, kada je podloga pod od keramičkih pločica ili već postojeći industrijski pod koji treba „osvežiti“.
  4. Odmašćivanje – Hemijski tretman jako zamašćenih podloga (MC-Entöler), ponekad zahteva više uzastopnih ponavljanja i svakako upoterbu prajmera specijalno formulisanog za ovakvu podlogu.
  5. Nivelisanje – Izrada nove, kompaktne, dovoljno čvrste podloge otporne na abraziju, na već postojećoj podlozi (Emcefoor PCC i Emcefoor PCC Pro). Ključne prednosti primene ovog metoda su dobijanje ravne površine za ugradnju i smanjenje količine reakcionih smola za postizanje velike debljine industrijskog poda, kao i kratko vreme potrebno za nastavak radova, što sve naravno bitno utiče na cenu.

Podloge sa strukturnim oštećenjima zahtevaju posebnu pažnju i dodatne korake u pripremi podloge. Pojava pukotina je prvi znak postojanja problema. Pukotine se mogu javiti kao posledica toplotnogširenja i skupljanja, sleganja, velikog opterećenja, zemljotresa… Unutrašnji i spoljašnji uticaji mogu od malih pukotina napraviti veće i dodatno destabilizovati strukturu. Zato ne uzimajte pukotine zdravo za gotovo!

Dobra vest je da smo u mogućnosti da saniramo pukotine primenom sintetičkih smola,visoke penetracione aktivnosti, koje gravitaciono ispunjavaju pukotine (MC-Injekt 1264 compact) ili se ubrizgavaju pod pritiskom (serija proizvoda MC-Injekt).

Parcijalna, udarna oštećenja otklanjaju se upotrebom brzovezujućih sanacionih materijala (MC-DUR 3500, MC-DUR 1000 Parat 04) kako ne bi došlo do neplaniranog produžetaka roka za izvođenje radova.

Priprema podloge i odabir pravog sistemskog rešenja su ključni faktori za uspeh Vaše investicije. Ako želite pouzdanog partnera koji će se posvetiti Vašim zahtevima kontaktirajte: MC-Bauchemie.

MC Bauchemie
MC Bauchemie d.o.o.
Ilariona Ruvarca bb
22000 Sremska Mitrovica, Srbija
Tel: 022/ 2150-150
info.serbia@mc-bauchemie.com
www.mc-bauchemie.com

Prethodni tekstMasažne fotelje za naredni vek
Sledeći tekstŠtampani beton – izbor za Vaš prostor