Masažne fotelje za naredni vek

Savremeni čovek 87% dana provede sedeći, direktno šteteći svom zdravlju. Spajajući tradiciju i modernu tehnologiju, Japanci su, koristeći masažu, preterano i štetno sedenje preobratili u benefit, dokazujući da je moguće ostvariti sintezu zdravlja, ugodnosti, relaksacije i estetike.

Priča počinje 1962. godine kada je japanska firma Inada izumela prvu savremenu masažnu fotelju. Od tada, kroz decenije invencija, Inada je postala globalni lider u proizvodnji masažnih fotelja.

Najnovije avangardne dizajnerske kreacije odgovor su na čitav niz zahteva koji se postavljaju u enterijeru i eksterijeru, čak i za ovakvu vrstu proizvoda. Fotelja Inada Sogno Dream Wave iz 2009. promenila je standarde u ovoj oblasti. Težnja kompanije ka eksperimentisanju iznedrila je Sogno – fotelju za naredni vek i dizajnersko čedo poznatog japanskog dizajnera Toshiyuki Kita čiji su radovi deo stalne postavke Muzeja moderne umetnosti u Njujorku, Centra Žorž Pompidu u Parizu i Galerije moderne umetnosti u Minhenu.

Kada utonete u Sogno, osetite sav velicanstveni luksuz ugođaja koji nudi. Odabirom jedne od pažljivo koncipiranih sesija bicete uljuljkani kao u zagrljaju, uživajuci u vrhunskoj masaži koja je rezultat znanja majstora japanskog inženjerstva i eksperata shiatsu masaže. „Sogno“ fotelja tehnologijom infracrvenih optickih senzora detektuje 11 shiatsu tacaka duž kicme, i poredi taj profil sa 106 pohranjenih profila ljudske građe iz svoje baze podataka. Poput maseraterapeuta prilagođava tretman svakom pojedinacnom korisniku i njegovim potrebama. Masira „palčevima“, koristi jedinstvenu 3D tehniku masiranja valjcima (gore-dole, napred-nazad), primenjuje tehniku gnječenja oponašajuci čvrste, kružne pokrete zglobova terapeuta; rasteže, ljulja, omogucava vazdušnu masažu
listova, stopala i ruku. Prva na svetu ima program za adolescente.

„Kocka“ ili „Doktorov izbor“

Ove godine Inada je lansirala masažnu fotelju Inada Cube koja se, ako se ne koristi, sklapa u kocku dimenzija 45x48x53cm i služi kao tabure, stocic, polica… Bez pretenzija da dominira, efikasna rešenja i sjajan dizajn ovu modernu masažnu fotelju integrišu u svaki ambijent, pretvarajući je za čas u upotrebni predmet koji dopunjuje dizajn samog enterijera. Poslednji Inadin laureat je masažna stolica 3AA ili Doktorov izbor – prava kiropraktičarska stolica, stvorena da kao rukavica odgovara ljudskom telu i njegovim potrebama.

Pored vertikalnog istezanja, uvijanja gornjeg i donjeg dela tela, i potpuno nove funkcije masaže kompletnog ramenog pojasa, fascinira i potpuna ekskluziva – masažni rukavi ispunjeni gelom. Lagodno se obavijaju oko ruku, masirajuci i relaksirajuci vam nadlakticu i dlan.

Savršen ugođaj za bolne i umorne šake.

Autor teksta: Aleksanda Šegec

ArcusHealth
ARCUSHEALTH d.o.o.
Somborski Bulevar 55, 21000 NOVI SAD
Tel.: 021/503-918, Fax.: 021/65-000-95
Mob.: 063 500 014
mail: arcushealth@eunet.rs
www.arcushealth.com