Premium izgled podova u ugostiteljskim objektima

Prilikom izrade enterijera ugostiteljskog objekta potrebno je posebnu pažnju obratiti na podnu oblogu. Pored vizuelnog aspekta treba razmotriti i kvalitativne stvari poput topline poda, akustike, izdržljivosti, lakoće održavanja itd. Ukoliko želite da se Vaš objekat razlikuje od mora sličnih na tržištu pogledajte nekoliko jedinstvenih rešenja iz našeg portfolia.

U jezgru Sombora, pored Narodnog pozorišta i Gradskog muzeja, smešten je stari somborski kafe – Klub 2. Želja vlasnika je bila da potpuno promeni postojeći koncept i stvori nešto jedin- stveno u Somboru, počevši od većeg komfora gostiju, drugačijeg izbora hrane, dela za degustaciju, prodaju vina itd. Veoma rado smo prihvatili izazov da sa našim proizvodima učestvujemo u kreiranju ovog jedinstvenog enterijera. Upotrebljeno je nekoliko dezena proizvoda Aspecta One, a naročito je zanimljiv vizuelni efekat spoja tradicionalnih i modernih materijala u delu gde se stari drveni pod spaja sa LVT podom.

tepison
Showroom, Novi Sad / Tepison – Graphite

Restoran Showroom Bar & Dine je kreiran tako da omogući ekskluzivan doživljaj luksuza i udobnosti obogaćen nesvakidašnjim gastronomskim užitkom. I odabir podova je morao biti u skladu sa tim. Za luksuzan izgled galerije za ručavanje je odabran tepison u pločama Graphite koji je, pored vrhunskog vizuelnog efekta, omogućio i dodatnu udobnost, toplinu i akustiku gostima kakva je retko viđena u ovdašnjim restoranima i uglavnom je prisutna u vrhunskim restoranima u Severnoj Americi. Za galeriju za privatne sastanke i manje proslave je odabran pod sličnog dizajna ali mnogo jednostavniji za održavanje u vidu LVT poda Aspecta One.

tepison
Agape Villa, Novi Sad / Tepison – Craft

Agape Villa, novi restoran na dobro poznatoj lokaciji u centru Novog Sada sa ekskluzivnom ponudom tradicionalnih jela serviranih na moderan način. Prilikom renoviranja želja klijenta je bila da utopli postojeću kongresnu salu i istovremeno obezbedi bolju akustiku u prostoru. Kao najbolje rešenje identifkovan je tepison u pločama koji pored određene doze luksuza i ekskluzivnosti prostoru daje značajno bolju akustiku a zahvaljujući svojoj modularnosti omogućava brzu i laku ugradnju i laku zamenu pojedinih delova u slučaju potrebe.

LVT pod
Čarolija peciva & kafe, Novi Sad / LVT pod – Aspecta

Dobro poznati Čarolija peciva & kafe je prilikom proširenja želeo da postigne trendi izgled kombinacijom poda od drveta i betona pri čemu su očekivanja investitora bila veoma zahtevna: pod mora imati realan izgled drveta ali i dovoljno izdržljiv i dugotrajan, dezeni drveta i betona moraju biti u istom nivou kako gosti ne bi zapinjali, pod mora biti jednos- tavan za održavanje kao keramika ali topliji i na sve to lokal je u zakupu i mora postojati mogućnost da se vrati u prvobitno stanje.

Zahvaljujući širokom izboru realnih dezena drveta sa bogatom reljefnom strukturom i kvalitativnim karakteristikama koje zadovoljavaju sve zahteve klijenta LVT pod Aspecta je odabran kao pravo rešenje. Upotrebom inovativnih Mapei materijala u pripremi podloge pod u lokalu je moguće vratiti u prethodno stanje bez oštećenja postojeće keramike.

LVT
Brunch Cafe BAr, Novi Beograd / LVT pod – Aspecta

Prilikom kreiranja enterijera Brunch Cafe Bar-a u TC Merkator na Novom Beogradu ključni zahtevi koji su postavljeni pred nas su bili: pod mora zadovoljiti nivo sporogorivosti za evakuacione puteve, pod mora biti jednako izdržljiv i jednostavan za svakodnevno održavanje kao i keramika, 116 m2 poda je potrebno ugraditi u izuzetno ograničenom vremensku periodu od 4h zbog ograničavajućih okvira za izvođenje radova u tržnom centru, visinska razlika u odnosu na postojeći pod ne sme biti značajna kako ljudi ne bi zapinjali.

Kao pravo rešenje odabran je LVT pod Aspecta koji zadovoljava željeni dizajn poda investitora, jednostavan je za održavanje i moguće je postaviti pod u postojećem izuzetno ograničenom vremenskom roku. Odabrano rešenje poda podiže nivo u odnosu na postojeći pod u tržnom centru samo 3 mm što sa drugim podnim oblogama ne bi bilo moguće.

Autor teksta: Agencija L.A.Consult

Modularni podovi logo

MODULARNI PODOVI d.o.o.
Nikole Dobrovića 12/15, 11077 Beograd – Novi Beograd
M +381 65 8557 920
office@modularnipodovi.com
www.modularnipodovi.com