Podne obloge od reciklirane gume – Najbolji izbor za dečija igrališta

Dečija igra podrazumeva brojne padove, udarce, saplitanja, i brojne kontakte sa podom koji mogu biti veoma bolni i traumatični za najmlađe. Upravo zato su ovi podovi od reciklirane gume postali veoma popularni i široko primenjivani za najrazličitija mesta namenjena aktivnostima mališana. 

Zaštitne ploče obezbeđuju vrhunsku amortizaciju udara čime se izbegavaju ozbiljne povrede glave usled pada sa određene visine.

Ugrađeni štiftovi obezbeđuju ploče od slučajnog pomeranja. Visoka vodopropustnost i prilagođena donja površina omogućavaju efikas no odvodnjavanje.

Tehnički podaci

Gumena podna obloga
foto: BIMECO doo / Zelena podna obloga
  • Materijal osnovne ploče

Gumeni granulat sa poliuretanskim vezivom

  • Završna obrada

EPDM gumeni granulat

  • Boje

Crna, Crvena, Zelena

  • Tolerancije

Dužina i širina +/- 0.8%
Debljina +/- 2mm

Gumena Mata može koristiti za podove i slične namene. Izrađen je od recikliranog gumenog granulata. Kao podna obloga, Mata se lepi neposredno na betonski pod, uz nanošenje sredstva za popunjavanje pora, a zatim i nanos završnog sloja. Ovaj način obrade čini podne obloge veoma otpornim, i one ostaju meke i komforne za hodanje, čak i kada preko njih pređe viljuškar ili autodizalica.

Gumene ploče su debljine od 40mm ili 46mm i zadovoljavaju standard prema kome je bezbedan pad sa visine od 1,2 m. Obe se spajaju sa spojkama sa strane, imaju odvodne kanale.

Ova podloga se može koristiti u teretanama, proizvodnim halama, školama, poslovnom prostoru i sl. Mata se takođe može koristiti kao podloga za drvene podove, gde podloga treba da ima debljinu od 2 mm.

BIMECO logo
BIMECO d.o.o.
Čika Stevina 8/2, 21000 Novi Sad
T. +381 21 3007 166
M. +381 62 332 532
office@bimeco.rs
www.bimeco.rs

Prethodni tekstJedinstveni venecijanski teraco
Sledeći tekstModerni rukohvati koji će vas sigurno nadahnuti (FOTO)